Det handler om…valg

Det handler om…valg

Min tro, mine verdier og min samvittighet preger hva jeg velger.

Tema

Tema på iTro i september er «Valg»

På mandag er det valg. Nettavisene har gått bananas i flere måneder allerede. Nå er det nye partimålinger hver dag. Men det er ikke før 9. september det skjer, da skal folk stemme. På det partiet – og de verdiene – de vil skal styre landet vårt.

Kanskje tenker du  “jeg er egentlig ikke interessert i politikk uansett” eller “valg og politikk og sånn er ikke viktig for meg”. Og det er ikke alle som synes at politikk er veldig spennende. Men VIKTIG – det er det. Og for deg som er over 18 år, er dette faktisk ekstra viktig. For politikk er ikke bare svette, voksne folk i blazer som krangler på TV om strømledninger i Hardanger, debatter om veiutbygging eller statsbudsjett, selv om det er det også. Men det handler om mennesker, og det handler om verdier. Det handler om deg og meg, og det handler om hva vi synes er viktig. Det handler om hvordan du og jeg vil at Norge skal være.

Det handler om…»

Det handler om  mennesker som kommer til landet vårt med frykt for sitt eget liv, og blir sendt hjem fordi det er viktigere å få statistikker til å se fine ut enn å lytte til menneskene og deres historie, og se personen i stedet for papirbunken. Det handler om hvordan vi tar imot de som kommer til landet vårt. Det handler om vi vil gjøre tigging ulovlig, og dermed ta fra noen av samfunnets svakeste den eneste lovlige inntektskilden de har.

Det handler om  abort, der over 10000 (!) barn hvert år blir drept før de har fått sjansen til å leve, helt lovlig! Det handler om hvordan vi vil behandle den jorden som Gud har gitt oss å leve på (og av). Det handler om hvordan vi ser på og behandler de svakeste i samfunnet vårt. Det handler om skoler der ungdommer får høre om Jesus skal få statsstøtte. Det handler om hvilke verdier vi vil skal være bærebjelker i landet vårt videre. Det handler om oss.

Vi er utrolig heldige som har en slik rett

At jeg er  kristen preger hva jeg synes er viktig. For jeg har en tro, et sett verdier og en samvittighet som preger måten jeg velger på. For meg er det veldig viktig å stemme ved stortingsvalget. Fordi jeg får lov til å være med å aktivt bestemme hvilken retning jeg vil landet vårt skal gå framover. Valg er verdivalg.

Derfor vil jeg også oppfordre deg til noe: Bruk stemmeretten din! Vi er utrolig heldige som har en slik rett. Sett deg inn i hva forskjellige partier mener (for de er faktisk ikke like), og ikke minst hva DU mener. For din stemme er faktisk både gyldig og viktig. Du får være med å bestemme hvem som skal bestemme, for å si det på en enkel måte. Og er ikke det tross alt verdt å være med på? Godt valg!

Foto: Chris Brown @ flickr