Endelig i Japan

Endelig i Japan

– Hva er bedre enn å drive misjon i et land med så mange mennesker og så få kristne?

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra ulike perspektiv.

Johan og Sonja Leirvik, og sønnen Mathias bor i Kobe i Japan. Dit har de nettopp flyttet, som utsendinger for NLM. Vi stilte de noen spørsmål for å bli litt bedre kjent med de.

–Hvor lenge har dere visst at dere skulle til Japan? Og hvorfor akkurat Japan?
Det er veldig spennende å svare fra Kobe. For min del har jeg "vært på vei mot" Japan i 11 år, siden jeg gikk i første klasse på Kvitsund. Sonja hadde ikke tenkt å reise til Japan før ho traff meg, men nå er vi veldig glade for å reise sammen. I 2002 satt jeg en dag på datarommet på Kvitsund og surfa. Mens jeg bladde meg gjennom forskjellig nettsider visste jeg plutselig at jeg skulle lese om misjon i Japan og reise dit. Så spesifikt var det. Siden da har jeg prøvd å gå i den retningen.

Når jeg traff Sonja var jeg tydelig på at jeg hadde kall til å reise til Japan. Etter hvert har det vokst fram et kall i henne også. Vi er veldig glade for at vi kan stå sammen i tjenesten her i landet. Vi reiser altså til Japan delvis basert på et kall, men også fordi vi ønsker å gi det beste vi har til andre. Hva er bedre enn å gjøre dette i et land med så mange mennesker og så få kristne?

Vi reiser til Japan delvis basert på et kall, men også fordi vi ønsker å gi det beste vi har til andre

–Hvordan har dere forberedt dere?
Forberedelsene har vært varierte. Det viktigste er kanskje studiene på Fjellhaug. I tillegg har vi fylt ut papirer og gjort slike kjedelige ting. Vi har pakka, vi har tenkt, lest turistbøker, sett japanske filmer, vi har bedt, vi har begynt å pugge tegn osv. Nå i sommer har vi også brukt en del tid med venner og familie.

– Hva gleder dere dere til?
Vi gleder oss til veldig mye forskjellig! Det er mye flott med Japan. Maten er fantastisk! Vi gleder oss også til å bli kjent med japanere, til å bli en del av menighetslivet her. Også gleder vi oss til vi har kommet så langt at vi føler vi behersker språket.

–Hva tror dere kan bli utfordrende?
Det kommer nok til å bli mange utfordringer. Akkurat nå er varmen en utfordring. Jeg de nærmeste utfordringene kommer når alt det nye virker meir fremmed enn spennende. Når en er lei av å ikke forstå og av å være en fremmed.

–Hva ønsker dere forbønn for?
Akkurat nå ønsker vi at dere ber for at vi må kunne få en god tid nå i oppstarten. At begynnelsen av språkstudia går greit. Og at Mathias finner seg til rette.

Foto: Silje Måseide