5 ting jeg har lært i koronatiden

5 ting jeg har lært i koronatiden

Det kan være lett å gruble mye på fremtiden, men det er lurt å se seg litt tilbake for å lære.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

Det merkelige året 2020 nærmer seg slutten. Året har vært utfordrende på helt andre måter enn vi kanskje hadde forventet da det begynte.

Året 2020

Vi har sittet litt fast; vært mye hjemme, ikke truffet så mange, ikke reist så mye, ikke vært på festival, leir eller date.

Det kan hende du er rastløs og bare gleder deg til nye muligheter, eller du sitter med et sug i magen og er redd for hvor lenge dette skal vare.

Det er greit å være skuffet og lei. Du er ikke alene.

Hverdagen

I podcasten The Next Right Thing snakket Emily P. Freeman om verdien av å reflektere over hva hverdagen inneholder, hva som gjør oss glad, hva som er vanskelig og hva vi vil ta med oss videre.

I en monoton hverdag er det lett at dagene går i hverandre og kjennes tomme og meningsløse. Men ofte er det mer der hvis vi prøver å sette ord på det som har skjedd.

Lær av fortiden

Vi har lett for å prøve å se inn i fremtiden. Lure på hva som skal skje, planlegge og fundere. Problemet er at fremtiden ikke kan lære oss noe, for den har ikke skjedd enda.

Det kan være nyttig å se bakover for å ta bedre valg for dagene som ligger foran.

Hvis vi ser bakover kan vi lære av det vi har erfart og opplevd, og ta det med oss videre. Vi kan lære hva som betyr noe for oss, hva som gjør oss glad og hva som tar energi fra oss.

Og vi kan få øye på hvordan Gud har jobbet i livene våre, også når vi ikke har lagt merke til det. Det kan være nyttig å se bakover for å ta bedre valg for dagene som ligger foran.

Dette har jeg lært

Emily foreslår å lage lister over det vi lærer og vil ta med oss videre. Jeg tok utfordringen og laget en liste over ting jeg har lært i høst. Kanskje den kan inspirere deg til å prøve det samme? Jeg ble overrasket over hvor fint det var.

1. Jeg angrer aldri på en tur ut

Når det skjer mindre ting på fritiden er det litt for lett å bare bli sittende inne hele dagen, og jeg blir ofte overrasket over hvor deilig det kan være med frisk luft, om så bare en tur ut med søpla.

2. Å begynne igjen er ikke det samme som å begynne på nytt

Jeg har tatt opp noen vaner som jeg har prøvd å innføre tidligere, men sluttet med og blitt litt skuffet over meg selv. Jeg blir glad når jeg ser at det er lettere å ta opp igjen slike prosjekter enn å begynne helt på nytt!

3. Når jeg glemmer Gud så glemmer han aldri meg

En venninne sa at uansett hvor mange skritt jeg tar vekk fra Gud, så er det alltid bare et skritt tilbake. Det er ikke så mye stress som skal til i livet mitt før jeg glemmer å legge dagen min i Guds hender. Da er det så fint at han alltid er rett bak meg og klar til å ta meg imot igjen og igjen.

4. Jeg trenger klemmer

Jeg er en klemmeperson og jeg har fått og gitt alt for få klemmer dette året. I høst har jeg kjent spesielt på det. Hun jeg bor med har fått vite det, og gjør sitt beste, men nå har jeg også spurt en venninne om hun ville være klemmevennen min. Det hjelper!

5. Jeg har det bedre når jeg går glipp av noen ting

Aktivitetsnivået har vært høyere i høst enn i vår og i sommer. Og jeg har vært mer sliten. Jeg vil huske på at jeg har det bedre med litt mer luft i timeplanen, og at jeg må våge å gå glipp av mer for å ta vare på meg selv.

Sånn. Din tur! Lag en liste.

Unsplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.