Disippel tross alt

Disippel tross alt

Da Batyr Nurov var 17 år gammel møtte han for første gang en kristen mann. Hans vitnesbyrd om Jesus forandret Batyrs liv totalt.

– Hva er min respons på Jesu kjærlighet? Det er et like stort valg å følge Jesus, som å bli en kristen. Jeg valgte å følge Jesus. Det kostet meg mye, og jeg vet ikke hva som vil skje videre, men jeg vil fortsatt følge han.

Det er Batyr Nurov (32) fra Turkmenistan som forteller. Da han ble kristen for 15 år siden fikk det konsekvenser. Etter tortur og forfølgelse i hjemlandet klarte han å flykte, nå bor han i Norge og forteller om Jesus til turkmenerne gjennom radioprogram som produseres i Halden og sendes inn over Turkmenistan.

Batyr vokste opp i Turkmenistan mens landet var styrt av Sovjetunionen. På skolen lærte han at det onde kom fra vesten, og fra de kristne, og han utviklet en anti-vestlig holding.

– Jeg vokste opp som et vanskelig barn, og da jeg var 17 år var livet veldig mørkt. Jeg begynte å drikke alkolhol og røyke marihuana, og tenkte at det kunne fylle tomheten i meg, sier han, som samtidig forsøkte å være muslim, og lærte seg Koranvers utenat av sin bestefar.

– Islam lover ingen ting, det er bare tomhet og gir ingen forandring. Men med Jesus er det annerledes. Jeg har aldri opplevd så mye kjærlighet som hos Jesus, sier Batyr.

Jeg har aldri opplevd så mye kjærlighet som hos Jesus

Et par år etter at Turkmenistan var blitt fritt fra Sovjetunionen kom en gammel kamerat av Batyr tilbake til landsbyen de bodde i fra et studieopphold i Russland. Der hadde han møtt noen koreanske misjonærer, og han var blitt frelst. Kameraten var den eneste kristne i landsbyen, og en av de første kristne i hele Turkmenistan, og han fortalte Batyr om Jesus.

– Jeg og kameratene mine besøkte han for å få underholdning. Han serverte te og begynte å snakke om Jesus for oss, men vi var fulle og bare lo av han. Allikevel kom vi flere ganger på besøk. Den fjerde gangen fortalte han om Jesu korsfestelse, død og oppstandelse, at Jesus er veien, sannheten og livet, og at han er den eneste som kan frelse, forteller Batyr.

Mens de satt der og hørte han fortelle om Jesus ble Batyr stille, han klarte ikke le av han lenger, og gikk hjem.

– Noe skjedde i hjertet mitt, og da jeg kom hjem fikk jeg ikke sove. Midt på natta falt jeg på kne og begynte å be til Jesus, om tilgivelse for syndene mine, om at han måtte komme inn i hjertet mitt, og om at han måtte gi meg et nytt liv. Jeg hadde prøvd alt, ingenting forandret livet mitt før Jesus kom.

Jeg hadde prøvd alt, ingenting forandret livet mitt før Jesus kom

Da Batyr ble kristen fikk det konsekvenser på en helt annen måte enn det ville gjort her i Norge. Det fantes ingen kristne i Turkmenistan da landet hørte til under Sovjetunionen, og Batyr var en av de første turkmenerne som ble kristne.

– Vi var fem-seks på samme alder som ble kristne omtrent samtidig. Vi fortsatte å spre evangeliet og hver dag kom flere til tro. Gud vekket hele landet og nasjonen fra. . .

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no