Ekte meg

Ekte meg

Er du den samme på Facebook og i virkeligheten?

Tema:

Tema på iTro i oktober er «Ekte»

Av og til  kan man lure på hvordan folk kan ha det så bra hele tiden. Jeg snakker om de som alltid har et gladbilde å komme med på Instagram, som ofte har en morsom status på Facebook, eller de som blogger om hvor fine dagene er.

Jeg tviler ikke  på at det er mange som virkelig har det bra der ute, som faktisk har utrolig gode dager, og som har mye spennende som skjer. Noen ganger er nok facebookstatusene helt på sin plass, og da er det fint å kunne glede seg sammen med dem.

Er Facebook en oppgradert versjon av livet mitt?

Facebook er kanskje  heller ikke den rette arenaen for å legge ut alt om kjærlighetssorg, problemer på hjemmefronten eller en kommentar om hvor vanskelig det er på jobb. Slik informasjon er det kanskje de nærmeste som skal vite om, ikke alle bekjente, kollegaer, klassekamerater eller lignende.

Av og til  må jeg sette meg ned og tenke litt over ting. Er Facebookversjonen av meg et reelt bilde av hvordan jeg faktisk har det nå om dagene? Eller bruker jeg Facebook for å lage meg en oppgradert versjon av livet mitt? Hva tenker andre når de klikker inn på Facebookprofilen min? Vil det gi et reelt bilde av hvem jeg faktisk er?

Internett og livet er ikke det samme

Å skape et  inntrykk via sosiale medier som skal stemme 100% med hvordan man er i det virkelige liv, er kanskje ikke mulig. Internett og livet er jo ikke akkurat i samme sjanger.

Men husk på  at dersom du skaper et helt annet inntrykk av deg selv for eksempel på Facebook, er det dette inntrykket folk får flest impulser fra. I alle fall de du ikke ser så ofte. Dette har igjen flere konsekvenser. Folk vil ha en forventning til at slik du oppfører deg skal samsvare noenlunde med det du uttrykker på nettet.

Hvem er du, og hvem gir du deg ut for å være?

Det betyr for  eksempel at dersom du skriver på Facebook at du har det kjempefint, er det kanskje ikke så mange som vil spørre hvordan du har det til vanlig. Du har jo allerede gitt dem svaret på det på Facebook!

Jeg mener ikke  at du skal gå og slette Facebookkontoen din fordi den kan gi et galt inntrykk av hvem du er. Men jeg tror det kan være lurt for oss alle å tenke over hvem vi faktisk er, og hvem vi utgir oss for å være. Samsvarer nettversjonen av deg med den ekte deg? Dersom ikke – hva kan du gjøre med det?

Vær ekte i det ekte livet!

Facebook er bare  en liten del av deg, så ikke la det du skriver og gjør der definere deg. Du er skapt til å leve i relasjon med andre menneske. Snakke med dem, dele av livets oppturer og nedturer. Dersom du klarer å være ekte i det ekte livet, vil den ekte deg også lettere skinne gjennom på andre arenaer.

H ar  du tenkt gjennom hvem du faktisk er, og hvem du utgir deg for å være? Samsvarer disse personene?