Ekte vare

Ekte vare

Jenter - dere er fantastiske!

Tema:

Tema for oktober er «ekte».

Hair extensions, vippeextensions,  manikyr, pedikyr, selvbruning, solarium, slanketabletter, rumpeoperasjon, brystkirurgi, fargede øyelinser, ansiktsløft, rynkefjerning.

Det finnes så  og si ingen ende på hva man kan gjøre for å fikse på utseendet, på det andre mennesker kan se med det blotte øye. I 2011 ble det for eksempel satt Botox-injeksjoner på mer enn 5 millioner amerikanere. Dersom man bare har nok tid og penger (ikke minst) kan man designe utseendet sitt ned til minste detalj.

«Det er lett å si at man ikke blir påvirket

Man kan bli  helt matt av å se på bilder av kjendiser eller lese noen av de mange bloggene som ligger ute på nettet. Det er lett å si at man ikke blir påvirket, men av og til slår nok følgende tanker oss jenter: Hadde jeg kanskje vært mer lykkelig dersom jeg også såg ut som henne? Hadde livet vært bedre hvis jeg også hadde lagt, perfekt hår, en slank og veltrent kropp, perfekte negler og vipper som ikke trenger mascara?

Nå skal det  sies at det ikke er noe galt i å trene eller holde kroppen i form. Men alt det andre jeg nevnte over (i tillegg til mye annet man kan ønske seg) har én ting til felles: Det er ikke ekte vare.

«Vi skal ta vare på oss selv, men det finnes grenser

Jeg sier heller  ikke at det er synd, eller at Gud ikke liker at vi for eksempel går til frisøren. Vi skal ta vare på både oss selv og hverandre, men det finnes grenser.

Husk at du  er skapt av Gud. Han ville at du skulle være akkurat slik du er, og du er den du er for en grunn. Det er ingen andre som deg, og uansett om du er høy eller lav, har blondt eller brunt hår, er du like verdifull som alle andre. Selv om du kanskje ikke er velsignet med de fineste neglene eller det fyldigste håret, er jeg helt sikker på at du har et eller annet ved deg som er spesielt fint.

«Vi er alle skapt ulike, men vi er alle skapt perfekte

Vi er alle  skapt ulike, men vi er alle skapt perfekte. Så da blir spørsmålet: Hvorfor skjule, retusjere, fikse på, rette på noe som allerede er perfekt? Hvorfor være som alle andre når du kan være den du er skapt til å være?

Husk også at  hva som er mote og ideal forandrer seg fra år til år. Et år skal man være kjempebrun, et annet år er det mest moteriktig å være lysere i huden. Å kaste seg fra trend til trend, år etter år er ganske slitsomt.

«Vær den ekte deg!

Jeg slår et  slag for å være kreativ! Du trenger ikke kjøpe de klærene som alle andre kjøper. Det kan være gøy å finne sin egen stil, sin egen vri.

Og ikke minst:  Vær den ekte deg! For du er helt fantastisk – du er det! Du er skapt av han som har skapt alt! Det synes i alle fall jeg er ganske kult. Så får det heller bare være at jeg ikke har perfekt kropp på alle måter. Den er i alle fall ekte vare.

Foto: Sebastian Gauert on Fotolia