Elsket – Uten forbehold

Elsket – Uten forbehold

Visste du at... du trenger ikke prestere for å være elsket. 

Tema:

Tema på iTro i oktober er "Ekte"

Hva tenker du på når du hører ordet kjærlighet? Man får fort assosiasjoner av den romantiske sorten, kjærlighet som er basert på følelser. Når man har kjærlighet til, eller rettere sagt, når man elsker noen eller noe, er det ganske sterke følelser involvert. Men hva så med Guds kjærlighet?

Det å bli elsket er i det daglige ofte noe vi må gjøre oss fortjent til.

I det daglige  liv handler det ofte om å prestere, å være dyktig i noe og utvikle sine evner og ferdigheter. Dette gjelder i alle relasjoner vi har. Man må gjøre det godt på skolen eller på jobben, og man må kanskje streve for å være den kule i vennegjengen. Det strømmer på med forventninger fra alle kanter, fra familie, fra venner og fra klassekamerater. Det å bli elsket er i det daglige ofte noe vi må gjøre oss fortjent til. Heldigvis møter Gud oss med en helt annen innstilling.

«Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.» Rom 5:8

Les verset en  gang til. For et mektig budskap det er! Gud elsker oss så høyt at han lot sin egen Sønn dø og seire over døden, for meg og deg! Det er ekte kjærlighet det! Vi var fortsatt syndere, så det var på ingen måte fordi vi var vellykka og fiksa livet. Gud sendte Jesus for å seire over døden kun fordi Han elsker oss. En ubetinget kjærlighet.

Han elsker ikke deg og meg på grunnlag av hvor flinke vi er til å lese i Bibelen, hvor flinke vi er til ikke å synde, eller hvor ofte vi ber. Han elsker faktisk hver og en av de 7 milliarder menneskene som lever på jorda, meg og deg inkludert. Du kan gjøre mye godt og mye galt, men Guds kjærlighet til deg er konstant. Guds kjærlighet er uforanderlig.

Det finnes ett uforanderlig faktum i ditt liv

«Må dere sammen med alle de hellige bli i stand til å fatte bredden og lengden, høyden og dybden, ja, kjenne Kristi kjærlighet, som overgår all kunnskap.» Ef 3:18-19

Jeg skulle ønske  jeg kunne sammenfatte Guds kjærlighet for deg her og nå, forklare den fullt og helt ut, men det går ikke. Men én ting kan jeg si: Det finnes ett uforanderlig faktum i ditt liv, det er at Gud elsker deg! Tenk hvor stort dette er, det er ikke til å fatte! Å søke å forstå mer av denne kjærligheten vil garantert gjøre noe med deg!

Foto: John Olav Selstø