Fellesskap

Fellesskap

- Det gir støtte og styrke.

Magne Brakstad(18) er fra Eidsvåg i Romsdalen. Der er det ikke så mange kristne på hans alder.

– Det var nesten ingen kristne der utenom familien min. Det var på leirer jeg traff kristne på egen alder. På bedehuset var det nesten bare eldre.

Fellesskapet styrker troen

I tillegg til fellesskap med Gud, er fellesskap med andre kistneviktig. Magne er ikkeden eneste som har vokst opp på et sted med få kristne, der det ble lite fellesskap med andre kristne.For mange har kristne internatskoler betydd mye. DaMagne skulle begynne på videregående valgte han å gå på Vestborg.

– Jeg ville flytte hjemmefra. Tror ikke jeg hadde greid å være kristen i det miljøet. Det er fint med internat, å alltid ha kristne rundt seg. Fellesskapet styrker troen. Vi trenger støtte fra hverandre, og vi trenger å få påfyll fra et sted.

Uansett hvor mye jeg driter megut, såhjelper Gud meg

Det preger hverdagen å være kristen.
– Jeg tenker merover hva jeg sier. Hvis jeg for eksempel tenker noe negativt, prøver jeg å ikke si det høyt, og heller tenke på noe positivt. Som kristen får man en fred. En mening med livet.

Til andre som er i den situasjonen Magne var i, sier han:
– Du bør oppsøke et kristent fellesskap, og holde fast på det du tror på. I etterkant vil du være takknemlig for at du stod på ditt.

Hebr 13,6:Derfor kan vi tillitsfullt si:Herren er min hjelper, jeg frykter ikke.Hva kan et menneske gjøre meg?

– Det synes jeg er et bra bibelvers, som har gjort meg trygg på meg selv. Når jeg snakker med andre venner og folk om Jesus er Gud med. Uansett hvor mye jeg driter meg ut, så hjelper Gud meg, og jeg trenger ikke være redd for hva de vil si eller gjøre.

MITT VITNESBYRD

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

iTro har snakket med Magne Brakstad, som går på Vestborg vgs.