Forberedelser for fremtida

Forberedelser for fremtida

Fem år før jeg fikk kjæreste begynte jeg å be om at jeg måtte bli ei god kone.

Jentesnakk

En gang i måneden er detJentesnakkmedMaria Celine Lundeby her på iTro.
Like ofte blir detGuttesnakk.
Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt.

Mailadresse: marialundeby (a) gmail.com

I min bibel  står det notert en kort bønn i margen ved siden av Ordspråkene 31. ”Kjære Gud, hjelp meg til å være ei god kone, også før jeg treffer han.”

Da jeg skrev den bønnen tenkte jeg mye på hvem jeg skulle gifte meg med. Hvem gjør ikke det som 20-åring? I løpet av en lang prosess med mye bønn, bibellesing og samtaler med ei god venninne landa jeg på følgende konklusjon:

Jeg tror Gud har en plan for livet mitt.

Jeg tror det å gifte seg er det nest viktigste valget jeg noen gang kommer til å ta (det viktigste er å bli kristen).

Dermed tror jeg at Gud har en plan for hvem jeg skal gifte meg med.

Jeg bestemte meg for å begynne å be for min fremtidige ektemann

En annen konklusjon  jeg landa på var: Jeg kan ikke vite om Gud vil at jeg skal gifte meg, men hvis det er hans plan, så vil jeg begynne å forberede meg allerede nå.

Jeg bestemte meg for å begynne å be for min fremtidige ektemann. Uten å vite om han i det hele tatt eksisterte. Men jeg gjorde det altså. Og det gjorde meg mindre stressa. Jeg fant hvile i at Gud vet best, og at han hadde den mannen som var best for meg, i sine planer.

I tillegg leste jeg i Bibelen om det å være kone, og om det å være mann. Det er ikke tvil om at Gud er for ekteskapet. Han ønsker at vi skal finne hverandre, leve sammen som mann og kvinne, elske og hedre hverandre, og skape en familie.

Det tok fem år før jeg fikk meg kjæreste, og det tok ennå et år før jeg visste at det var han jeg ville gifte meg med.

Begynn å forberede deg på å være ei god kone allerede nå

Det er store  ord å si om sin mann, at han var Guds plan for meg, men jeg tror på det. Og noe av det beste med å være gift er tryggheten i å vite at vi begge mener det samme: Vi blir trofaste hos hverandre. Jeg trenger ikke være redd for at han plutselig skal stikke av fra meg, fordi jeg ikke er pen nok eller interessant nok lenger. En diskusjon eller en krangel betyr ikke at vi skal skilles.

Det er en superstor avgjørelse hvem du skal gifte deg med. Så mitt beste råd er: Ikke ta lett på det. Begynn å forberede deg på å være ei god kone allerede nå. Hvordan kan du være med å bygge et ekteskap og en familie som holder sammen? Det er vanskelig å tenke fornuftig når du er superforelska, så det er utrolig lurt å tenke gjennom hva som er viktig for deg før Drømmemannen – eller han du burde innse egentlig ikke er det – dukker opp.

A family who  prays together stays together. Jeg tror det er mye sannhet i det utsagnet. Så hvorfor ikke begynne å be for din framtidige familie allerede i dag?

Ill.foto: 蓝上弦på flickr