Talk the walk

Talk the walk

Å leve et liv som tåler lys.

Tema

Tema på iTro i mars er «Ærlig».

«Walk the talk» forteller oss at orda våre må bety noe. At det vi gjør og det vi sier skal henge sammen. Det går begge veier. Det vi gjør må vi også kunne snakke om. Det jeg vil med de neste 400 orda er ikke å fortelle deg om rett og galt, det jeg vil er å slå et slag for å å «talk the walk». Slik at vi kan være sånne som gjør det vi kan stå for, og står for det vi gjør.

Hva gjør du når ingen ser deg?

Hvem er du  når ingen ser deg? Hva gjør du når ingen ser deg? Hva gjør du når du er uten et publikum med forventninger til deg, klare til å gi deg komplementer og ære? Det vi gjør når ingen ser oss sier ganske mye om hvem vi er.

Det hender at det letteste er å snakke lavt om det vi gjør. Eller bare la være å si noe i det hele tatt. Noen ganger er det lettest å bare leve. Uten å måtte stå for det.

Har du og kjæresten din sex, men lar folk tro at dere ikke har det? Tar du en øl når du er i et lukka selskap, men ikke steder der du kan møte kjentfolk fra menigheten? Liker du å mene ting, men bare når andre mener det samme?

Gjør vi ting vi ikke vil stå for, trenger vi å finne ut grunnen til at vi ikke vil stå for det.

Noen ganger er vi bare redde. For å ikke leve opp til andres forventninger. For å ikke passe inn. Eller for å virke fordømmende. Da må vi stole på oss selv, ta oss sammen og stå for det vi gjør – med kjærlighet til de vi møter. Da er det ikke det vi gjør som er problemet.

Hvis vi ikke kan snakke høyt om det vi gjør, må vi revurdere måten vi lever på

Men andre ganger  er problemet at vi ikke synes det vi gjør er verdt å stå for. Hvis vi ikke kan snakke høyt om det vi gjør, må vi revurdere måten vi lever på.Løsninga er ikke å la være å stå for det, men å finne ut hva vi egentlig står for, og heller leve etter det istedet.

Jeg ønsker å leve et gjennomsiktig liv. Et liv som tåler lys. Selv når ingen ser meg.

Et gjennomsiktig liv må ikke forveksles med et perfekt liv. Et perfekt liv er aldri mer enn en falsk fasade. Et gjennomsiktig liv er et ærlig liv, med rom for feiltrinn, de må bare ikke holdes skjult. Vi er skapt til å leve i lyset, ikke til å leve dobbeltliv.

Ill.foto: Mark Menziespå flickr