Grønt lys fra Gud

Grønt lys fra Gud

Det er ingen grunn til å stoppe opp i kristenlivet.

Tema

Tema for iTro i mai er Grønn.

Enten jeg går , sykler eller kjører bil, synes jeg det er irriterende når jeg må vente på grønt lys i lyskryss. Det gjør at turen min blir mer oppstykket og hakkete, og jeg kommer meg en liten stund ingen vei.

På samme måte  kan ulike spørsmål eller hendelser i livet gjøre at man blir stående på stedet hvil. Særlig ett spørsmål kan få mange kristne til å stoppe helt opp: Hva er Guds plan med mitt liv?

Ja, for hva  vil Gud egentlig med livet ditt? Tenk om du hadde fått svar på det spørsmålet! Da hadde vel livet vært enkelt å leve! Så hva skal man gjøre? Sette seg ned og vente på skriften på veggen, på en overbevisning om Guds plan? I så fall tror jeg du blir sittende veldig lenge. Litt som i et lyskryss som aldri blir grønt.

"Gud ønsker ikke at vi skal stoppe opp vandringen i livet

Her kommer en  nyhet som både er god og litt skremmende: Gud har allerede gitt deg grønt lys i livet! Gud ønsker nemlig ikke at vi skal stoppe opp vandringen i livet. Han vil at vi stadig skal komme oss fremover på veien sammen med han. Han har så uendelig mye stort han vil vise deg og lære deg.

Og man trenger  ikke være 100% overbevist om hvor veien går for å ta fatt på vandringen. Dersom du skulle være ute av kurs, er Gud stor nok til å få deg på rett spor igjen dersom du ber om hans ledelse. Det er uansett enklere å endre retning på en bil som er i bevegelse, enn en bil som står i ro med motoren av.

"Gud har gittoss grønt lys til å tre inn i et liv som går fremover

 

La oss se  litt på hva Bibelen sier oss om alt dette. Vi finner blant annet løfter som viser at vi skal få slippe å bære bekymringene våre selv:

«Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen beymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage» (Matteus 6,33-34). Lukas 21,34 bekrefter dette, og viser at vi på ingen måte skal stoppe opp i livet og bli sløve: «Vær på vakt og la ikke hjertet bli sløvet av rangel og drikk og dagliglivets bekymringer».

Efeserbrevet 2,8-10  avslører videre hvem vi er og hva vi er skapt til: «For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem».

Gud har gitt  oss grønt lys til å tre inn i et liv som går fremover, et liv der vi får gå i ferdiglagte gjerninger. Det betyr at Gud allerede har staket ut en vei i livet ditt som inneholder mange muligheter til å vitne om Jesus for andre, til å gå under Den hellige ånds ledelse, og til å ære Gud i alt.

På tide å starte bilen igjen? 

© sogmiller – Fotolia.com