Til jenter: Grønn på gutter?

Til jenter: Grønn på gutter?

Denne gangen er guttesnakken til jentene.

Guttesnakk

En gang i måneden er detguttesnakkmedHans Arne Sannaher på iTro.

Like ofte blir detjentesnakk, med Elisabeth Ludvigsen.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre Hans Arne eller Elisabeth om kan du sende en epost tiliTro@nlm.no, såsetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

Hvorfor skal gutter  være så innmari tøffe, spør du kanskje, og irriterer deg grønn over en gutt? Det gjelder så klart ikke alle gutter. Noen, kanskje jeg, får nok heller høre at man skulle vært litt tøffere.

Så kanskje spørsmålet ditt heller er: hvorfor kan ikke gutter være litt tøffere? Og du irriterer deg grønn over den pusete gutten. Jeg vet egentlig ikke hva du som jente lurer på når det kommer til gutter. Strengt tatt er jo også gutter en relativt sammensatt gruppe. Noen er tøffe, andre ikke. Men jeg skjønner at gutter kan irritere. Hvorfor må de bruke så innmari mye tid sammen? Gutta skal ditt eller datt. Kan vi ikke heller være sammen hele gjengen? Hvorfor må de absolutt bruke så mye tid på fotball? Kan de ikke heller være med på kino?

Å forstå seg på gutter er som å forstå seg på andre mennesker

Dette gjelder vel  strengt tatt med dere jenter også, det er ikke alt jeg forstår. Så har jeg funnet ut at selv om jeg forstår ei jente, så betyr ikke det at jeg forstår ei annen jente. Kan det ha med at alle er forskjellige? Jeg tror det.

Å forstå seg på gutter er som å forstå seg på andre mennesker. Jeg forstår heller ikke alt med mine kamerater. Hvorfor liker ikke han ene å se fotball f.eks, det er jo totalt meningsløst å ikke se fotball. Men vi har fått en kultur der vi har lært oss å spørre hverandre om det meste. Hvorfor gjør du det? Eller hvorfor føler du det? Det er ved å spørre «hvorfor» at du kan irritere deg litt mindre grønn på gutter må bruke så mye tid på bil.

Hvis du tenker at du er grønn på gutter, så har jeg to forslag. Det ene er å spørre gutter om hvorfor de gjør eller tenker som de gjør. Å utfordre hverandre med spørsmål er spennende, i tillegg lærer man masse om hverandre.

Vi mennesker er utrolig forskjellige, men også veldig like

Gutter er like  forskjellige som jenter er, derfor er det umulig å plassere alle i en bås, du må bli kjent med den enkelte. Får du f.eks en kjæreste, så vil ikke han være lik andre gutter du har møtt. Du kan bare lære han å kjenne godt ved å bruke tid sammen med han.

Det andre forslaget er at man lærer andre å kjenne på seg selv. Vi mennesker er utrolig forskjellige, men også veldig like. Vi er for eksempel skapt av den samme Guden. Gud skapte oss med den samme verdien og den samme lengselen etter han.

På oss selv  kan vi også forstå andre. Jesus ble kjent med mennesker, ikke ryktene om mennesker. Bli kjent med gutter, ikke rykte om dem. Det er lov å irritere seg grønn eller å være grønn på gutter, men det funker å spørre hvorfor!

Ill.foto: © peshkova – Fotolia.com