Gud, jeg vil ikke

Gud, jeg vil ikke

"Ikke som jeg vil, bare som du vil" er en vanskelig bønn å be og virkelig mene. Men Gud er med HELE veien når en tør å stole på Han med hele sitt liv.

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrder spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

Jeg har nå de to siste årene blitt utfordret på det og stå å snakke foran folk, taler, lede møter, sunget med boyband fra Fjellhaug (Fjellhaug Boyz). Jeg skal ta dere med på en liten hemmelighet. Jeg er ikke så veldig glad i og stå foran folk egentlig. Jeg er av den typen som har bedt Gud om å få bli brukt av han, men også bedt om å få slippe å stå foran folk. ”Jeg ønsker ikke å tale Gud, jeg klarer det ikke, jeg tør ikke, andre kan ta seg av det.” Slik har mine bønner vært. Likevel har jeg hatt taler, jeg har ledet møter, jeg har stått foran folk. Og ofte spør jeg meg selv, hva skjer?

To mannfolk som prøvde å stikke av

Jeg vet ikke om du ber, og kanskje kommer med ønsker om hva du kunne tenkt å gjøre for Gud, og avslutter med å gi beskjed om hva du hvert fall ikke vil, før du sier amen. Eller når du blir spurt om en ting, og automatisk tenker «dette klarer jeg ikke», og ender opp med å si nei til oppgaven. Hvis du er lik meg, og tenker slikt, vil jeg anbefale og lese historiene om Moses og Jona. Dette er historier om to mannfolk som rett og slett prøvde det de kunne for å slippe unna noe Gud ønsket og bruke dem til.

«..men det jeg vet er at Gud får det slik han ønsker.»

Moses kom med en haug med unnskyldninger. Jona prøvde og stikke av, for så og bli slukt av en fisk og tilfeldigvis havne ut forbi den byen Gud ville ha ham til. Moses som ikke ønsket og lede Israelsfolket, endte opp med og lede Israels folket. Jona som ikke ønsket og reise til Ninive, endte opp i Ninive. Sigurd som ikke ønsket å tale og stå foran folk, står foran folk og taler av og til. Hvorfor? Det kan jeg dessverre ikke forklare, men det jeg vet er at Gud får det slik han ønsker.

Det skjedde som Gud villle

Jeg ønsker Gud skal få bruke meg til det han vil. Det har ikke vært en lett vei, og jeg tenker ikke alle skal opplever det slik, men mitt vitnesbyrd til dere er, at hvis Gud ønsker noe skal skje, så skjer det. Og det som er så fantastisk å lese om Moses og Jona – Gud er med HELE veien og han får ting til å bli slik han ønsker. Jeg er sikker på at Moses ofte følte at ting ikke gikk så bra, men det er ikke sikkert alle tenkte slik, for Gud kan gjøre mange på engang.

«Den vanskeligste bønnen, å be med ærlig sinn, er bønnen la din vilje skje..»

Jesus ba om å få slippe unna døden, men han ba litt annerledes, ”ikke som jeg vil, bare som du vil.” Og det skjedde som Gud ville. La oss be om hjelp til å be slik som Jesus, ”ikke som jeg vil, men som du vil.” Den vanskeligste bønnen, å be med ærlig sinn, er bønnen la din vilje skje synger vi i en sang, og jeg er enig. Men våger vi å be det, kan jeg love et spennende liv.

 

Maria Werner/Privat

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrder spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.