Gud, ting og karrière

Gud, ting og karrière

Drømmer du om å bli kjent for noe bra? Har du sikla over den nyeste telefonene og ønsket at den var din? Ønsker du deg en skikkelig karrière og å tjene masse penger? Husk å ha med Jesus hele veien.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken ble originalt publisert i det svenske magasinet InsidanDen er oversatt og gjengitt med tillatelse. (Artikkelen er noe moderert red.an).

Det hender nå og da at jeg møter ungdommer med lignende oppfatninger og utfordringer i kristentroen sin. Men er det virkelig slik Gud har sett for seg det kristne livet? Blir en beslutning om å bli kristen som en kjepp i hjulet for alt jeg vil ha, synes og lengter etter?

Enorme muligheter

Å vokse opp i Sverige i dag er å vokste opp med uendelig mange valg og muligheter. Den som liker å oppklare vanskelige problemstillinger kan bli forsker og den som elsker å mekke motor kan bli bilmekaniker.

Vi kan skaffe oss kule tekniske ting, reise jorda rundt, kjøpe klær vi liker og nerde over mange ulike temaer. Det er en fantastisk gave å få leve i vår tid og få ta del i alle mulighetene.

Et forferdelig budskap

Samtidig er jeg litt urolig over hvor villedet mange ungdommer føler seg. Det er som om den store mengden muligheter til sammen dannet et bilde i vårt indre som sier ”Du må finne din greie, kjempe hardt og bli noen”. Om du tenker etter så betyr det egentlig ikke noe fra begynnelsen av. Men for et forferdelig budskap. Ikke rart så mange føler seg villeda og deprimert. 

På utsiden kan det virke som om vi blir lykkeligere om vi har mer og når høyere, men spørsmålet er om det virkelig stemmer? Kong Salomo i Det gamle testamentet fikk alt hva han ønsket seg. Senere i livet skrev han med deprimerende innsikt ”alt er tomhet” (Forkynneren 1, 2).

Vi har fått en fantastisk verden av Gud med uendelige muligheter. Men vi kommer aldri til å finne oss selv om vi søker i det som Gud har skapt. Der finner vi bare tomhet og jager rastløst videre etter et nytt mål.

Hold deg nære!

Oss selv og freden finner vi bare hos vår skaper og Far i himmelen. I hans øyne var du noen allerede som nyfødt barn og like verdifull er du fremdeles i dag.

Livet handler derfor ikke om å bli noen, men om å holde seg nær Gud og gjennom relasjonen til han oppdage hva livet handler om. Det er først når Gud får være med og vise hvordan livet skal leves, at det andre fylles med virkelig mening.

Omtrent som go’ karen Augustin fra 400-taller sa det:

Elsk Gud og gjør hva du vil.

Gud – en trussel?

Selv ble jeg kristen da jeg gikk på videregående, og i mine første år som kristen hendte det i blant at jeg opplevde Gud som en trussel på visse områder. ”Hva har Gud å gjøre med mine eiendeler, mine penger, min seksualitet og mine drømmer?!” Med tiden forstod jeg at Gud ikke var noen trussel, men heller en som ville hjelpe meg å leve mitt liv fult ut.

I dag er jeg overbevist om at det beste jeg kan gjøre er å oppriktig søke Guds vilje på alle områder i liver, selv om det blir vanskelig innimellom. Derfor vil jeg at Gud skal være øverst i mitt liv, og at Guds stemme skal være den viktigste stemmen blant alle stemmene som vil lede meg og definere hvem jeg er.

Guds drømmer

Å søke Guds vilje innebærer ikke at du må slutte å sikle over den nyeste mobilen eller ikke få drømmehuset ved havet. Gud er ikke en fiende av sin skapelse. Det er Gud som har skapt forutsetningene både for fotball og tekniske ting.

Derimot kommer et liv med Gud til å påvirke dine drømmer og lengsler på et dypere plan som verken den nyeste mobilen eller et hus ved havet kan måle seg meg.

Jeg har oppdaget at det Gud drømmer om og lengter etter er mye vakrere enn noe jeg selv noensinne kunne kommet på å drømme om.
Guds hjerte er det beste utgangspunkt for livet!

 31 Vær altså ikke bekymret og si: Hva skal vi spise? eller: Hva skal vi drikke? eller: Hva skal vi kle oss med? 32 Alt dette er hedningene opptatt av; men den Far dere har i himmelen, vet at dere trenger alt dette. 33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. 34 Så vær ikke bekymret for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. (Matt 6:31-34)

 

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken ble originalt publisert i det svenske magasinet InsidanDen er oversatt og gjengitt med tillatelse. (Artikkelen er noe moderert red.an).