Guds ønske

Guds ønske

Like sterkt som Gud ønsker å ha et nært forhold til deg i evigheten, har han et ønske om et så nært forhold som mulig frem til da.

iLivet

Solveig Øygard er utdannet økonom, og jobber på Fjellhaug internasjonale Høgskole.

Forrige uke skrev Solveig om Guds løsning.

Ikke tro at Gud har satt hele planen sin på vent til livet her på jorden er over!

Tenk deg at  det var du som elsket noen så høyt at du var villig til å ofre din egen sønn for å få være sammen med vedkommende. Uten dette offeret måtte dere levd fra hverandre i all fremtid.

Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå

For det første , å elske noen så høyt må gjøre vondt når du ikke kan være sammen med denne personen. For det andre, ville du godtatt at dere ikke skulle hanoekontakt frem til dere kunne være samme sted? Eller ville du gjort alt du maktet for å ha så mye kontakt som mulig – frem til da?

Like sterkt som Gud ønsker å ha et nært forhold til deg i himmelen, i evigheten, har han et ønske om et så nært forhold som mulig frem til da. Gud gir uttrykk for dette mer enn én gang i Bibelen – her er noen eksempler:

Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå, jeg vil la mitt øye hvile på deg og gi deg råd. (Salme 23,8)

Herren taler fortrolig med dem som frykter ham, han gjør dem kjent med sin pakt.(Salme 25,14)

Min sønn, forakt ikke Herrens formaning, mist ikke motet når han refser. For den Herren elsker, refser han, slik en far gjør med en sønn han har kjær(Ordspr 2,11-12).

Giham plass i livet ditt, så skal du få bli kjent med Gud

Gud vil lede  deg på riktig vei. Det innebærer å gå ved din side, slik at han kan holde deg i hånden når du holder på å ta feil retning i et veikryss. Han er så nær at han kan se deg, selv når han føles langt borte.

Gudsfrykt betyr ikke at du skal være redd for å nærme deg Gud, men at du skal gjøre det med en dyp respekt for ham; fordi Gud er den han er. Dersom du gjør det, vil Herren selv snakke fortrolig med deg. Han vil ha en så nær relasjon til deg som en far ville hatt i en perfekt verden; en som irettesetter sin sønn eller datter i ren kjærlighet.

Det kan gjøre  vondt å få høre at man ikke har oppført seg slik pappa forventet, men Gud påpeker dine feil fordi han elsker deg og vet at han kan hjelpe deg til å komme på riktig vei igjen. Bare du gir ham plass i livet ditt, skal du få bli kjent med Gud. Det kan dessverre virke lettere sagt enn gjort å komme dit; å føle at du har et nært forhold til Gud. Hva skal til?

Min sønn [datter], om du tar imot mine ord og gjemmer budene mine hos deg så ditt øre lytter til visdom, og du åpner hjertet for forstand, ja, om du kaller på innsikt og roper høyt etter forstand, om du søker etter den som etter sølv, leter som etter en skatt, da skal du lære å frykte Herren, finne ut hva det er å kjenne Gud. (Ordspr 2,1-5)

Be Gud om hjelp til å vise Gud den respekten som han fortjener. En oppriktig bønn om at du ønsker å gi ham førsteplassen, det er nok. Din himmelske far står der allerede med åpne armer!

Foto:Moyan Brenn på flickr.com