Tid for fellesskap

Tid for fellesskap

skal vi kose oss!

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Tips & triks  er spalten hvor vi hjelper deg å karre deg gjennom den grå hverdagen.

Vi snakker 4. desember. Julekalederen er pakket ut av plasten, og tre sjokolader er allerede fortært. Eller kanskje har du gjort som meg og spist opp alle? Uansett – vi er inne i den tiden av året som folk kanskje har høyest forventninger til.

Når jeg ser  at 1. desember nærmer seg på kalenderen, er det som om jeg hører en truende stemme komme nærmere og nærmere: «Nå SKAL vi kose oss!». For det er ikke måte på hvor mye julepynt som skal legges ut på instagram, hvor mange julesanger som skal høres på, og hvor mye som skal bakes.

Av og til tar jeg meg selv i å bli grepet av stemningspanikken

Av og til  tar jeg meg selv i å bli grepet av stemningspanikken – panikken for ikke å oppnå julestemningen i tide. I år lurte jeg faktisk på om jeg skulle begynne å lade opp julestemningen allerede i november, bare for å være sikker på at den ville komme på plass. Men det ble liksom feil det også. Man kommer liksom ikke unna at det er desember som er julemåneden.

Så om du  ikke har kommet i gang med det ennå: Jenter, det er på tide å pakke frem strømpebuksa som er alt for mørk i forhold til resten av den vinterbleke kroppen. Gutter, det er på tide å igjen lære seg slipsknuten som du lærte i fjor. Og året før der igjen, og året før der igjen.

Det er på tide å spise seg superkvalm på marsipanpølser

Det er på  tide å spise seg superkvalm på marsipanpølser og Freias juleegg (ja, de finnes!). Bare ikke gjør det når du har tentamen, for da blir du så kvalm at du nesten ikke klarer å skrive. Ta det som et tips fra en som har vært tentamenskvalm et par ganger for mye.

Det er på  tide å lade opp til høysesong for familieselskap (på godt og vondt). Dersom du vil ha noen tips til å komme deg gjennom disse, kan du få noen her. Et utall juleavslutninger står kanskje òg for dør. Det er ikke måte på hva som skal avsluttes før det blir tatt opp igjen to uker senere. Kanskje er julen den tiden i året der du treffer mennesker du sjelden møter ellers.

Desember byr på mange muligheter for fellesskap som ellers ikke byr seg så ofte

Men uansett hvem  du skal møte eller hva du skal gjøre, vil jeg slå et slag for fellesskapet. Desember byr på mange muligheter for fellesskap som ellers ikke byr seg så ofte. Benytt disse godt! Bli kjent med nye, ta opp igjen kontakten med gamle venner. Le deg skakk ihjel, Det er mye å hente i et godt fellsskap: Glede, oppmuntring, omsorg, kjærlighet, for å nevne noe. Nyt denne ekstra tilgangen på dette!

Av og til er det helt ok å bare sette seg tilbake og nyte

Nyt desember, og  prøv å legge bort eventuell panikk, enten det måtte handle om jakten på julestemningen, de riktige julegavene eller den riktige julekjolen.

Av og til  er det helt ok å bare sette seg tilbake og nyte. Kos deg med det!

Ill.foto:  jpockele on flickr