Gutter

Gutter

...er gutter...

”Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem” 1 Mos 1,27.

Gutter. Noen er  høye, noen er lave, noen er muskuløse, mens andre er spinkle. Mange er kule, andre er ”wanna be” kule og litt rare. Gutter kan være snille, gode og omtenksomme, men de kan også være frekke, sårende og lite gjennomtenkte. Gutter er gutter.

Kanskje du har tatt deg selv i å le av vitsene hans selv om du egentlig ikke synes vitsene er morsomme i det hele tatt?

Har du noen  gang vært så forelsket at det gjør vondt? Har du holdt øye med en og kjenner deg igjen i situasjoner hvor du ”tilfeldigvis” er der han er og ”tilfeldigvis” liker det han liker? Har du dratt til samme sted som han, har du tatt litt ekstra pudder på nesa eller sprayet deg en ekstra gang med parfyme i håp om å bli oppdaget? Kanskje du har tatt deg selv i å le av vitsene hans selv om du egentlig ikke synes vitsene er morsomme i det hele tatt (kanskje du ikke forstår humoren hans en gang)?

Jeg hadde min første kjæreste i 2. klasse på barneskolen, men etter 10 minutter fant jeg ut at vi nok var for unge til å være kjærester, så vi slo opp. Den andre kjæresten min fikk jeg i 6. klasse, men vi turde aldri å slå opp. Den dag i dag ler vi av at vi fortsatt er ”sammen”. Mannen som jeg er gift med i dag, var min første skikkelige kjæreste, og vi fant fort ut at det var oss. Han gjorde meg glad, var flink til å lytte og prøvde å forstå meg. Han fikk frem det beste i meg og ville ha meg for akkurat den jeg var. Det er fantastisk!

Ikke la deg lure av følelsene dine eller hva du tror gutten forventer av deg; vær deg selv!

Jeg tror gutter  kan gjøre veldig mye med oss jenter uten at de vet det selv. De kan gjøre livet ekstra spennende, men de kan også påvirke dagsformen, selvfølelsen og kanskje få oss til å føle, si og gjøre ting som vi ikke helt klarer å styre. Selv om det kan være vanskelig, har jeg et råd til deg som har følelser for en gutt: Vær deg selv! Ikke la deg lure av følelsene dine eller hva du tror gutten forventer av deg; vær deg selv! Det vil han eller du aldri tape på. På samme tid bør ikke du ha for høye forventinger til ham. La også han være seg selv. Jobb heller sammen om å være glade i hverandre for nettopp den dere er.

En siste ting  jeg vil nevne er tanker om andre jenter når en holder øye med en gutt. Ikke la sammenligning, sjalusi og misunnelse få deg til å tro at du ikke er like god, flott eller populær som andre jenter. Bare du er deg og du har en utrolig stor verdi. Ikke la noen gutt eller jente få deg til å tvile på det.

”Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, den skryter ikke, er ikke hovmodig. Den gjør ikke noe usømmelig, den søker ikke sitt eget, blir ikke oppbrakt og gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.” 1Kor 13,4-7.

Lykke til med kjærligheten!

Ill. foto:  Camdiluv ♥ AmmyLynn på flickr

Entorsdag i månedener det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, med Hans ArneSanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Håvard om kan du sende en epost til iTro@nlm.no setter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!