Mali og Elfenbenskysten

Mali og Elfenbenskysten

Radioarbeid er én av måtene misjonærene i Vest-Afrika driver misjon på.

Misjonsområdet vi retter litt ekstra oppmerksomhet i oktober er det vi kan kalleVest-Afrika-regionen. NLM har misjonærer i to land i Vest-Afrika, iMaliogElfenbenskysten. Til sammen er de litt over ti misjonærer, i tillegg til barna deres, og flere misjonærer er også på vei!

"Da urolighetene i Elfenbenskysten roet seg ned, dro noen av misjonærene tilbake hit, mens noen ble værende i Mali"

Misjonærene kom til Elfenbenskysten på midten av 80-tallet, men for noen år siden måtte de flykte fra Elfenbenskysten på grunn av borgerkrig i landet, noen måtte til og med bli evakuert med militærhelikopter.

Da flyttet noen av misjonærene til nabolandet Mali, og siden da har NLM drevet misjon også der. Da urolighetene i Elfenbenskysten etter noen år omsider roet seg ned, dro noen av misjonærene tilbake hit, mens andre ble værende igjen i Mali for å fortsette å drive misjon der.

Gjennom undervisning, dramatiseringer og musikk forkynnes evangeliet

Misjon kan drives på mange måter, og dette kommer tydelig fram blant misjonsarbeidet i Vest-Afrika. En av de store satsningene i Elfenbenskysten er radioarbeid. På denne måten får mahou-folket høre kristne radiosendinger på sitt eget språk, et språk de ellers ikke får høre på radio. Gjennom undervisning, dramatiseringer og musikk forkynnes evangeliet til en folkegruppe der svært få har fått anledning til å høre om Jesus før.

Ellers kan en del av misjonærhverdagen bestå av å bruke tid sammen naboer og venner i byene og landsbyene de bor, bli kjent med dem, og dermed også forklarehva som er grunnen til atde har flyttet til Vest-Afrika.

Hvis du vil se mer av hva slags misjonsarbeid NLM driver i Vest-Afrika, kan du lese merhereller hvis du vil se hvordan misjonærene selv opplever misjonærhverdagen, kan du lese bloggen tilfamilien Selstøi Mali, ellerfamilien Sæth ogfamilien Aukan i Elfenbenskysten.

Foto: Jostein Sæth

Misjon er spalten hvor du kan lese om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland som har tilknytning tilNorsk Luthersk Misjonssamband. 

Månedens misjonsland i oktober er Mali og Elfenbenskysten. 

Bønneemner: 

– Be om at Gud må kalle på menneskene som bor i Vest-Afrika, slik at de kan få høre om og ta imot Jesus 
– Be for misjonærene som er i, eller skal reise til, Mali og Elfenbenskysten 
– Be for misjonærbarna 
– Be for radioarbeidet som drives