Hjelp, det er sommer!

Hjelp, det er sommer!

Den nærmer seg ialllfall, og mer eller mindre plutselig skal vi være klare for bikinisesongen.

Det er sol, folk er ute i gatene, det lukter grill, stemningen er god og frysediskene fylles opp med is. Norge blir som et nytt land når snøen smelter og fuglene kommer tilbake igjen. Det er tid for å ta frem de lette og fargerike klærne, pakke ned vinterklærne og sende vinterskoene til skomakeren for reparasjon. For meg som ikke er født med ski, men klikk-klakker på bena, er det fantastisk å finne frem sandalene og male neglene rosa. Herlig!

Samtidig som sommeren er vakker og varm, kan klær og kropp bli noe utfordrende i denne årstiden, både for deg selv, andre og Gud. Se om du er enig.

«Kanskje du føler for en tur innom solarium for å legge grunnlaget for årets brunfarge»

Etter en lang  tid pakket under lag på lag med ull og fleece, kan det være noe skummelt å skulle ta av seg ett og ett lag slik at kroppen kommer mer til syne. Kanskje melder du deg inn på et treningssenter for å være sikker på at linjene er klar for bikinisesongen. Kanskje du føler for en tur innom solarium for å legge grunnlaget for årets brunfarge. Shopping blir også kanskje et must for å følge vårens trender. Det er ingen problem med disse tingene, men kroppsfokuset, som blir ekstra tydelig på denne tiden, kan gjøre at vi blir litt for opptatt av hvordan kroppen er eller skulle være. Tren, sol deg og gå på shopping, men gjør det for å holde kroppen i form, glede deg over sola (med solkrem på) og handle ting du trenger, ikke fordi du føler du må.

Ovenfor andre kan  dette med sammenlikning med andre jenter bli et ekstra stort problem når kroppen kommer mer til syne. Hvis du fokuserer veldig mye på kroppen din og hvordan den ser ut, blir du kanskje en konkurrent for en annen jente. Samtidig kan en annen jente gjøre det vanskelig for deg ikke å føle deg misfornøyd med din egen kropp fordi hun er veldig opptatt av å se bra ut. For gutter kan det nok være skikkelig vanskelig å skulle holde seg unna lyster og tanker om jenters kropp hvis vi jenter kler oss utfordrende. Utringninger og stramme, gjennomsiktige og korte klær er stikkord på utfordrende klær. Tenk over disse tingene neste gang du kler deg og la ikke kroppen din ta alt fokuset.

«Dette handler om å være en kristen jente som lever for Jesus og ønsker at han skal prege livet ditt»

I Bibelen står  det at kroppen er et tempel for Den Hellige Ånd som vi blir oppfordret til å bruke til Guds ære (1 Kor 6,19-20). Tenker du noen gang over det når du kler deg? I 1 Tim 2,9-10 har Paulus gitt oss en formaning: ”På samme måte vil jeg også at kvinnene smykker seg med anstendig klesdrakt og måtehold, ikke med flettet hår eller gull eller perler eller kostbare klær, men med gode gjerninger, slik det passer seg for kvinner som bekjenner gudsfrykt.” Dette handler ikke om aldri å flette håret, ikke ha på gullsmykker fra konfirmasjonen eller bunad til 30000 kr. Dette handler om å være en kristen jente som lever for Jesus og ønsker at han skal prege livet ditt. Da har du ikke lyst å kle deg utfordrende, og da blir ikke kroppen din og hvordan du ser ut så veldig viktig. Jeg håper Jesus kan skinne gjennom oss jenter, slik at andre ser Jesus gjennom oss denne sommeren.

Ill. foto:  brungrrl på flickrp>

 

En torsdag i måneden er det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, med Hans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Håvard om kan du sende en epost til iTro@nlm.no setter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!