Hele meg

Hele meg

Det kan være lettere å gi Jesus hjertet enn kroppen.

Tema

Tema på iTro i november er «kropp».

Kroppen er bra å ha, men den er ikke alltid så lett å ha med å gjøre. Likevel vil Jesus ha alt sammen, ikke bare hodet.

Jeg gir Jesus hjertet mitt. Prøver, i hvert fall. Jeg er glad i ham, og tilber ham, og vil at han skal forme tankene mine. Jeg vil leve etter hans vilje. Det er jo tanken som teller, ikke sant?

Det er bare  det at man veldig lett kan overse – eller fortrenge – en ganske viktig detalj: Hjertet er bare en del av Guds eiendom. Hvis vi virkelig velger å tro på Gud og ta imot Jesus som Herre i våre liv, hvis vi oppriktig sier til ham, sånn som vi synger i en sang, at ”Her er mitt liv, så mangelfullt og enkelt”, så gjelder det noe mer enn bare hjertet. Eller tankene våre, om du vil.

Han vil til bunns

Jesus vil nemlig  eie alt. Hele deg. Alt vi er og har er jo tross alt en gave fra Ham, så om vi velger å vende oss tilbake til ham så holder det ikke bare med tankene våre. Han vil til bunns. Og bunngrumset i et menneske er veldig ofte kroppen. De vanskeligste kampene våre er ofte mot driftene våre, av forskjellige slag. Og de er som oftest ganske fysiske.

Paulus sier:

Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere? (1. Kor. 3,16)

Vet dere ikke at kroppen deres er et tempel for Den hellige ånd som bor i dere, og som er fra Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv.Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da kroppen til Guds ære! (1. Kor. 6,19-20)

Hvis du er en kristen, kan jeg love deg at Den hellige ånd faktisk, på en eller annen mystisk og for oss uforståelig måte, har ”tatt bolig i oss”. Kroppen vår er et tempel for Herren. Ikke bare hjertet ditt, men hele kroppen. Det har ganske mye å si.

Det siste verset  der er hentet fra et sted hvor Paulus snakker om seksuelle synder. De er det viktig å være oppmerksomme på. For det handler faktisk ikke bare om å bryte en regel. Nei, sex (og det gjelder både den du har med en pornofilm og den du har med kjæresten) er å vanære Guds skaperverk. Fordi kroppen din tilhører Gud, og han vil det beste for deg.

Det handler ikke bare om sex

Men det handler ikke bare om sex. Alt her i verden dreier seg faktisk ikke om det, ikke en gang når man snakker om kropp og synd. Det er nemlig mange måter å ”ødelegge Guds tempel” på, som Paulus snakker om (1. Kor. 3,17).

Kort sagt kaller  Bibelen oss til å vise respekt for kroppen vår. Vi er en del av Guds skaperverk, og satt til å ta vare på verket hans. Og siden vi er skapt i Guds bilde, er vi faktisk det flotteste og mest verdifulle han har skapt – og dermed det aller viktigste å ta vare på.

Gud har gitt  oss kroppen, en enormt verdifull gave. Men han ønsker også at vi, av fri vilje, skal gi den tilbake til ham. Ikke bare hjertet – men hele greia. Og så faller vi selvfølgelig likevel – jammen godt at vi er tilgitt! Fordi Jesus en gang ga kroppen sin – helhjertet. Sånn at vi i alle fall kan prøve å lære av hans eksempel.

Ill.foto:  reegone på Flickr.com