Hoops for hope

Hoops for hope

Da Austin Gutwein var 9 år bestemte han seg for å forandre verden. I dag er han 14 år og er godt i gang med å gjøre akkurat det, forandre verden altså.

Våren 2004 får 9 år gamle Austin vite at mange barn i Afrika vokser opp uten foreldre. En sykdom som heter AIDS gjør 2057 barn foreldreløse i løpet av en vanlig skoledag, hele 6000 barn blir foreldreløse på grunn av AIDS i løpet av et døgn. Gjennom bildene og det som sies på tv-skjermen opplever Austin at Gud kaller ham. Han kan ikke late som om dette ikke skjer, han må hjelpe.

– Jeg antar vi kunne arrangert et misjonsløp eller noe slikt, men det virket mer morsomt å skyte straffer

Austin spurte faren sin om ikke det var noe han kan gjøre. Faren foreslo at 9 åringen kunne samle inn penger ved å skyte basketballstraffer. Enkelt fortalt erHoops of hopeen variant av misjonløpet. Man skaffer en sponsor som gir penger avhengig av hvor mange kast en deltager gjør. Gjennom nettsiden hoopsforhope.org har Austin og hans medhjelpere laget et system som gjør det enkelt å arrangere slike innsamlingsaksjoner. Aksjonen Austin satte i gang har samlet inn over 1 million kroner og gjort det mulige å bygge flere Hiv/AIDS klinikker i Zambia.
– Jeg antar vi kunne arrangert et misjonsløp eller noe slikt, men det virket mer morsomt å skyte straffer, sier Austin.

Hvis vi alle gjør noe, så kan vi gjøre ganske mye»

Motivasjonen bak Austins misjonsvirksomhet handler om to ting. For det første gikk det opp for han hvor grusomt det må være for hvert enkelt av barna som blir foreldreløse. Statikken forteller at et barn blir foreldreløst hvert fjortende sekund, men for Austin ble dette mer enn tall. Han begynte å forestille seg sitt eget liv uten sine foreldre. Det er enkeltpersoner, barn, som mister sine foreldre. Samtidig var det en annen form for motivasjon som ble vekket i gutten. For å forklare siterer han Matteus 25,40 hvor Jesus sier at alt dere gjorde mot en av mine minste brødre, gjorde dere mot meg.
Selv mener Austin han er et eksempel på hvordan Gud kan bruke hvem som helst, og man trenger ikke vente til man er voksen før man begynner å bidra.
– Hvis vi alle gjør noe, så kan vi gjøre ganske mye. Og når alt kommer til alt så handler ikke dette bare om å gi håp tilforeldreløse, vi tjener og blir brukt av Gud, som forandrer oss, forklarer Austin.
Sjekk ut filmene på Austins youtube side.

(iTro.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne linker)

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle som leser iTro.

Har du et vintesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no