Hvor to eller tre leser sammen

Hvor to eller tre leser sammen

Vi kan lære mye sammen og av hverandre.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Det siste halvåret har jeg lest en bok sammen med en venn. I løpet av uka leste vi hver for oss ett kapittel, og så samles vi på søndagen for å snakke om det vi hadde lest, og det som opptok oss i livet ellers.

«Den hellige time» kaller vi det. Det er fort gjort at sånne avtaler blir en kasteball i en ellers travel uke, men vi prøvde å sette den høyt. Derfor dette hellige navnet. (Tidvis blir timen utsatt til mandag, men den kan jo være hellig fortsatt. På tirsdag derimot…)

Hvorfor?

I disippellivet dukker det stadig opp spørsmål, men det er ikke alltid man havner i så mange settinger der det er rom for å stille disse. Under kirkekaffen er ikke alltid teologi eller bibelprat i høysetet.

Dermed så vi behovet for et annet møtepunkt. Samværet mellom to eller tre personer gir en helt spesiell ramme. Jesus snakker også om dette.

For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem. (Matteus 18,20)

Hvordan?

Hver samling starter med en oppdatering på hvordan uka har vært, før vi folder hendene i bønn og ber om hjelp til å legge vekk alle forstyrrelser og bekymringer under praten. Vi åpner så både boka vi har lest, og diskuterer spørsmål som vi sitter igjen med.

«Hva mener forfatteren med dette?»

«Hva betyr dette i praksis?»

«Har du hørt dette før?»

Det er en styrke at vi kan ulike ting, og kanskje kan svare på hverandres spørsmål, så vi begge kan bli klokere. Målet er at vi sammen kan finne ut hva det betyr å være en etterfølger av Jesus i dag, og hvordan vi kan lede andre nærmere ham.

Må Kristus ved troen bo i deres hjerter og dere stå rotfestet og grunnfestet i kjærlighet. Må dere sammen med alle de hellige bli i stand til å fatte bredden og lengden, høyden og dybden, ja, kjenne Kristi kjærlighet, som overgår all kunnskap. Må dere bli fylt av hele Guds fylde! (Efeserne 3,17-19)

Vi holder gjerne på 60–90 minutter, og når vi har gått gjennom kapittelet, avslutter vi med en bønn der vi ber om at Gud må hjelpe oss å grunne videre på det vi har snakket om, og la det få betydning for livene våre.

Bokforslag

Her er noen forslag til bøker man kan lese:

  • Veivisere av Magnus Malm
  • Grunnsannheter til frelse av Øivind Andersen
  • Hva er greien med__? av Daniel Sæbjørnsen
  • Jeg vet på hvem jeg tror av Carl Fr. Wisløff
  • Her for å bli av Stefan Gustavsson
  • Grill en kristen av Ingvild Hellenes
  • Grill en kristen om Bibelen av Jon Romuld Håversen og Bjørn Hinderaker
  • Veiledning til fred av Carl Olof Rosenius

Vi er nå i gang med vår andre bok, og ser fram til å lære mer. Min lesepartner Olav kommer med noen avsluttende ord:

«Som en person som enda ikke har fått spesielt god lesekondis har samtalene vært en stor drahjelp. De har både holdt meg ansvarlig til den ukentlige lesingen, men også gitt meg en større leseglede. Det jeg er mest takknemlig for, er at samtalene har hjulpet meg til å leve litt nærmere Jesus. Han er med oss og det er en stor glede.»

Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.