Årets mest kontrastfylte høytid

Årets mest kontrastfylte høytid

Jula er for mange en tid for glede og fest, men for andre kan jula handle om usikkerhet og frykt. Hvordan kan vi være disipler i denne kontrastfylte høytiden?

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Jula er for mange årets høydepunkt. Men i noen sine høydepunkt og oppturer blir ofte andre sine nedturer og utfordringer enda større.

Julen er for deg

Vi leser det overalt: Høye strømpriser, økte matpriser, økt rente, reduksjon i statlig støtte, og et lite tasteklikk på finn.no viser til flere hundre annonser fra folk som søker julehjelp. Mennesker som av ulike årsaker ikke får endene til å møtes denne julen.

Julen er like mye for deg som for hvilket som helst annet menneske her på jorda.

Kanskje er du som leser dette en av de som av ulike grunner gruer seg til julen i år.

Eller kanskje du er en av de som ikke klarer å vente og som ser stort frem til høytiden vi går inn i?

Uansett hvilket forhold du har til høytiden vi nå går inn i, så skal du vite at julen er like mye for deg som for et hvilket som helst annet menneske her på jorda.

Jesus er ingen «høytidspakke»

Julen handler om én ting. Gud gjorde seg selv liten og ble født som et lite barn for om lag to tusen år siden. Hadde det ikke vært for Jesusbarnet i krybben, hadde ikke vi hatt noen grunn til å feire jul.

Så hvis vi skreller denne høytiden ned til det éne som FAKTISK har betydning for ditt og mitt liv, så er det at Jesus kom til jorda for at vi skal få evig liv.

MEN JESUS. Han er ingen høytidspakke. Gud er ikke en høytidsgud.

Alt annet rundt høytiden har ikke betydning for oss i det store bildet.

Kanskje kan det bidra til julestemning og forventninger, men når julen er over, hva sitter du igjen med? Julematen er spist opp, gavene er åpnet og den vanlige hverdagen kommer.

MEN JESUS. Han er ingen høytidspakke. Gud er ikke en høytidsgud. Gud er en levende hverdagsgud som ønsker en plass i hjertet ditt og ikke under juletreet. En Gud som ønsker å gjennomsyre livet ditt, ikke som kortvarig matglede fra julemiddagen, men som gjennom deg ønsker å gi et glimt av hva Gud kan ligne på.

Ta vare på hverandre

Men med budskapet om Jesus, så skjer fortsatt julefeiringen vi kjenner til, med oppturer og nedturer, høydepunkt og utfordringer. Vi kan ikke gjøre en forskjell for en hel verden, men vi kan bety en hel verden for et menneske.

Har du litt ekstra å gi i julen, gi det til noen du vet synes dette er en vanskelig tid. Send en melding, gi en gave, møt hverandre, vipps et beløp eller spør om du kan bidra med noe – og slik kan vi være Guds lys inn i en høytid som for noen kan virke veldig mørk.

Ta vare på hverandre, rett blikket oppover og ha en velsignet god jul!

 

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.