Hvorfor… må jeg lese i Bibelen?

Hvorfor… må jeg lese i Bibelen?

Guds Ord er viktig, men må jeg følge det som står i Bibelen for å bli frelst?

Alt du trenger  å vite står nedskrevet i verdens viktigste bok. En mengde skrifter samlet til et uniont budskap, der hver enesete av de 66 bøkene peker på én person. Evangelisten Johannes velger å kalle denne personen Ordet, fordi Han nettopp er det.

Serie:

Jon Olav Økland (19) skriver den andre av fem saker i serien «Hvorfor…?»

Meningene er mange  om Den Hellige Skrift. Hvordan man skal forholde seg til Bibelen? Enkelte ønsker å avskrive det gamle testamentets relevanse, og sier det ikke passer inn i dagens samfunn. Andre vil påstå at Jesus kun er en moralsk lærer.

Bibelen selv sier:  Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse (2. Tim 3.16). Guds Ord er viktig, men må jeg følge det som står i Bibelen for å bli frelst?

Tenk deg at du er et forlatt barn på New Yorks gater

Det er ekstremt  viktig å skille mellom hva som frelser, og hvilke gjerninger jeg som kristen skal gjøre. Tenk deg at du er et forlatt barn på New Yorks gater. Foreldrene dine døde på båtturen til Amerika, og du kan ikke engelsk. Helt alene må du forsørge deg selv uten penger eller hjelp fra andre slektninger.I 1850 befant så mange som 30 000 barn seg i gater og smug. De prøvde å holde varmen ved hjelp av esker. Guttene måtte stjele eller finne mat i søppelet for å overleve. Ingen hadde verken tid eller penger til å ta seg av disse barna, med unntak av én person.

Charles Loring Brace  var forferdet av denne tilstanden i byen og organiserte en unik løsning. Ideen var å samle flere hundre gatebarn på et tog og deretter sende dem vestover. Når toget stoppet i byene, kunne ektepar som ønsket barn adoptere en ny sønn eller datter. Denne løsningen førte til at 100 000 foreldreløse barn fikk nye hjem. Disse barne kunne ikke gjøre noe som helst for å fortjene et nytt hjem. Det kalles nåde.

Handlingene våre blir en konsekvens av at vi er frelst

Paulus skriver:  For av nåde er dere frelst ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave (Ef 2.8). Frelsen kommer ikke av mine handlinger, men Gud rettferdigjør ved tro alene.

Handlingene våre blir  en konsekvens av at vi er frelst. Jakob sier: Dere må gjør det Ordet sier, ikke bare høre det (Jak 1.22). Vi følger Ordet fordi vi ikke lenger er underlagt synden. Det å tilbringe tid i Ordet har virkekraft i seg selv (Heb 4.12).

Leser vi i  Bibelen vil det føre oss nærmere Kristus. Å frykte Herren er nemlig begynnelsen til kunnskap (Ord 1.7a), og vårt grunnlag til visdom blir dermed Ordet. Den som lever i Ordet, lever i Kristus, og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag. (Fil 1.6).

Ill.foto:  © Lasse Kristensen – Fotolia.com