Rumper, rynker og rette neser

Rumper, rynker og rette neser

Sophie Elise, fotballfrue og mamma’n til Michelle kan gå å legge seg. Her er bloggen å lese.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken handler om den nye bloggen aioe.blogg.no, startet av søstrene Astrid og Inger.

Du skal være fin, flink og interessant. Spise de rette tinga og gjøre de rette øvelsene for å få den rette kroppen, som du så putter på de rette klærne og sminken. Hjemmet skal se ut som en boligkatalog. Du skal mestre skole og jobb 100% og samtidig ha tid til å pleie dine perfekte relasjoner.

Presset og forventningen om et perfekt liv har blitt noe helt normalt. I følge søstrene Inger (18) og Astrid (24) er tanken helt sinnssyk. Og de vil gjerne gjøre noe med det.

Mye på hjertet

For to uker siden startet de bloggen aioe.blogg.no. De har allerede blogget om alt fra å være glad i rumpa og rynkene sine og hvorfor du ikke trenger operere nesa eller tatovere leppene dine, til hva folk vil si om deg i begravelsen din og hvorfor de er kristne. Og mer skal det bli: Meninga med livet, lykke, følelsen av å ikke strekke til, materialisme, hverdagen.. Lista er lang.

Det trengs en motpol

For noen år siden blogget ”alle”. Nå har det blitt litt «lame» i følge Inger, og det er kjendisbloggene som gjelder. Så hvorfor starte en ny blogg nå?
-Det er så mange kjipe ting som påvirker ungdommer negativt i dag, kanskje spesielt på nettet. Det er silikon, neseoperasjoner, botox og ting som skal gjøre deg lykkelig, forteller Astrid. Vi ønsker å være motsatt. Spre glede og fortelle at du er god nok som du er.

Inspirert av Mor Theresa og Jennifer Lawrence

De er inspirerte av blant annet Jesus og pappa, farmor, Mor Theresa og Jennifer Lawrence. Men de har savnet flere kvinnelige forbilder. -Det er ikke så mange kvinnelig forbilder som er ”frempå”, sier Inger. Vi vet at unge jenter trenger forbilder som mener noe annet enn flertallet av toppbloggerne. Vi trenger sterkere røster i media som tør å si fra. Ikke bare la ting gå sin gang men å tørre å stå for det vi tror på og de verdiene vi har.

Bloggen er for alle, men vil særlig treffe unge jenter. –Jeg tror folk lettere kjenner seg igjen, og at vi lettere kan skrive til denne generasjonen fordi vi er en del av den, sier Inger.

Generasjon prestasjon sliter

Astrid jobber som ungdomskonsulent i NLM Ung og utdanner seg til kateket, og mener mye har endret seg bare de siste årene. –Prestasjonsjaget er mye større nå. Presset på utseendet også. Jeg har vært ungdomsarbeider i mange år, og jeg opplever at ungdommene generelt har det mer vanskelig med seg selv nå enn da jeg var tenåring.

Prosentandelen som oppgir at de sliter psykisk stiger stadig i Generasjon Prestasjon. Aldri har flere under 18 år stått på antidepressiva. –Vi trenger et paradigmeskifte. Dette at alle deler av livet skal være perfekt er nå en helt normal tanke, og det er helt sykt. Vi må lære å like og leve med det uperfekte, mener Astrid.

Bedre selvtillit enn de fleste.

-Jeg er nok mer trygg på meg selv enn den gjennomsnittlige 18-åring, forteller Inger.  Jeg har alltid hørt at ”jeg er så bra sånn jeg er”, jeg har aldri måttet prestere for å bli godtatt hjemme. Det har vært lite press på utseende og karakterer og det tror jeg har gjort at vi har blitt litt mer avslappa når det kommer til sånne ting.

-Vi føler vi har det bra uten alle de tingene som verden sier man trenger for å være lykkelig, sier Astrid. Det er noe av dette vi tror vi kan gi videre.

#nofilter

De ønsker å være ekte og ærlige, uten filter. Det er ikke noe manus, bildene er tatt med mobilen, de er usminka og sier ting som de er.
-Det slår meg av og til at jeg blir ganske eksponert her. Vi legger jo ut bilder som ikke er redigerte, jeg er ikke alltid på mitt beste, men så tenker jeg at dette er større enn meg og hva jeg tenker om meg selv, sier Inger.

-Det er på en måte litt av poenget også, sier Astrid. Selv om det kan være litt utfordrende ønsker vi å være ekte på bloggen og vise oss slik vi er.

Høyt elsket

At jentene er kristne er det viktigste for dem. –Vi ønsker at flere skal se hvor høyt de er elska av Gud, og kanskje hjelpe folk til å finne utav om dette er verdt å tro på eller ikke.

De håper bloggen skal nå lengst mulig, men om bare én leser er det verdt det.

Hvis jeg var deg ville jeg sjekket den ut.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken handler om den nye bloggen aioe.blogg.no, startet av søstrene Astrid og Inger.