Instaperfect

Instaperfect

Hva er sannheten bak den latten? Det gliset på selfien? Den nyyydelige morgenjoggeturen?

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.
Like ofte blir det Guttesnakk med Håvard Høie.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt.

Jeg liker instagram – legge ut bilder av fine øyeblikk i livet, og dele det med venner og bekjente.

Det beste er kanskje det å følge andre; se hva de gjør, holde meg oppdatert på folk jeg altfor sjelden møter og snakker med.

Jeg vet hva de gjorde i helgen. Hvem som var med på hytteturen, at venninna mi var på cafe og tok en latte i går. Jeg blir oppdatert og det ser ut som de fleste har det ganske bra.

Lurt trill rundt

Jeg vet ikke med deg men jeg blir ofte veldig lurt. Det siste året har minnet meg på akkurat det og jeg har lyst til å dele noen av disse tankene med deg.

For venninna mi på cafe hadde det fint med kaffe i hånden i går, men det bilde kanskje ikke viser er at hennes siste uka har egentlig vært ganske tøff. Kameraten min som står med et stort glis på fotballstadion og ser favoritt laget spille har i det siste tvilt veldig på Gud. Ei jente har nettopp lagt ut bilde ifra vennegjengen, men sannheten er at hun lengter etter noen nære venner som hun kan snakke med.

Vi trenger noen som spør

Jeg vet ikke med deg, men instagram, facebook og snapchat er alle steder hvor det er lett å vise de beste sidene av livet. Med bra overskrifter, klær og fine bilder. Og la oss fortsette med det, la oss fortsett å dele gode opplevelser og historier.

Men, jeg tror at vi må passe på at vi ikke tar det for gitt at alle vennene vi har rundt oss har det supert fordi det ser sånn ut på Instagram. Det er så lett å tro at bak disse bildene finnes det bare lykkelige og perfekte folk.

Så glemmer jeg å ta kontakt og spørre hvordan det går, fordi de har det jo så bra. Så er kanskje situasjonen til min venninne eller kamerat en helt annen. Det de hadde trengt var en venn som spurte om hvordan livet deres faktisk er.

Bibelens gode råd

Bibelen snakker mye om å dele med hverandre. Om å dele det som er godt, de gode øyeblikkene, men også om å hjelpe hverandre når livet er utfordrende. For livet går opp og ned for de fleste av oss.

Kanskje noen av de tingene som jeg har hentet fra Bibelen under er noe du kan ta med deg inn i dine vennskap, og som kan bety en forskjell for deg og dine venner. Og kanskje skal vi tørre å spørre hverandre oftere om hvordan livet faktisk er.

Bær byrdene for hverandre Gal 6.2

Vær gode mot hverandre, vis medfølelse Ef 4.32

Trøst og sett mot i hverandre 1.Tess 4.18

Oppmuntre og Oppbygg hverandre 1. Tess 5.11

Be for hverandre Jak 5.16

Tjen Hverandre 1.Pet 4.10

Snakk sant til hverandre Ef 4. 25

Oppglød hverandre Heb. 10.24

Vær Gjestfrie mot hverandre 1. Pet 4.9

Elsk Hverandre Rom 12

 

På fredag la jeg ut et videoklipp på instagram kontoen min. Meg selv iført en treningstights hoppene og løpende på Fjellhaugs sitt nye treningsstudio. Snikreklame for skolen jeg digger. Det videoen ikke viser var en supersliten jente som ikke har vært på treningssenter siden 2012.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.
Like ofte blir det Guttesnakk med Håvard Høie.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt.