Gud som førsteprioritet

Gud som førsteprioritet

Vi lever i en verden som er full av press til hvordan vi skal ha det rundt oss og med oss selv. Jesus ber oss søke Guds rike først.

#detverset

#detverset er en serie på iTro, der forskjellige folk skriver om et av sine favorittbibelvers.

Maria Kallestad (19 år) kommer fra Stavanger, men går i år på idrettslinja på Bibelskolen Fjellhaug i Oslo.

«Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg!» (Matt 6,33)

I det siste har dette verset stadig dukket opp i hodet mitt. Vi lever i en verden som er full av press til hvordan vi skal ha det rundt oss og med oss selv. Hele tiden er det ting vi kan bruke penger på for å se bedre ut, spise bedre og kose oss.

Det er et stort press og jeg merker at jeg kan bli ganske frustrert og lei meg når jeg aldri blir helt fornøyd.

Vær ikke bekymret for livet

Men dette bibelverset forteller oss at vi skal søke Guds rike først. Vi skal ikke bekymre oss for hvordan vi kler oss eller hvordan vi tar oss ut. Alt det materialistiske skal vi ikke bruke for mye tid på. Tidligere i dette kapittelet står det at vi ikke skal bekymre oss for klærne og maten vi har, eventuelt ikke har. Livet er nemlig mer enn maten, og legemet mer enn klærne. Heldigvis!

«Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal ete og hva dere skal drikke, heller ikke for legemet, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten, og legemet mer enn klærne?» (Matt 6,25)

Ser vi på det store bildet, på evigheten som venter oss når vi en gang reiser bort fra denne verden, kommer vi ikke til å huske på klærne vi hadde på oss eller hva vi spiste i 80-årsdagen til bestemor. Da tror jeg vi heller kommer til å se tilbake på hvordan vi oppførte oss som mennesker og mot hverandre.

Gud som førsteprioritet

Men hva betyr det å søke Guds rike og hans rettferdighet? Det handler om at vi skal bruke tid med Gud og leve etter hans vilje. Vi skal følge Han og dette kan vi gjøre gjennom for eksempel å lese i Bibelen eller i bønn. Bruker vi tid med Ham og ønsker å ha en relasjon med Gud vil blikket vårt etter hvert vende bort fra det samfunnet sier er viktig og heller søke Guds rike.

Nå prøver ikke jeg å formidle at vi ikke skal pynte oss og gå med fine klær eller spise god mat. Det handler mer om hvordan vi prioriterer og hva som tar overhånd i livet. Har vi Gud som førsteprioritet? Får han lov til å styre livene våre? Ja, da har han lovet oss at vi skal få alt det vi trenger.

Even Kleppa

#detverset

#detverset er en serie på iTro, der forskjellige folk skriver om et av sine favorittbibelvers.

Maria Kallestad (19 år) kommer fra Stavanger, men går i år på idrettslinja på Bibelskolen Fjellhaug i Oslo.