Lengter du etter å finne gutten som passer for deg?

Lengter du etter å finne gutten som passer for deg?

Noen ting å tenke over når du jakter på den rette.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

Du kan også lytte til dagens jentesnakk her.

– Jeg kjenner seriøst ingen gutter som er både kjekke og snille. Enten er de bare snille, eller så er de kjekke, og virker greie i begynnelsen, men så viser det seg at de er drittsekker hele gjengen.

Dette fortalte ei jente jeg kjenner, en gang vi snakka om gutter. Jeg tror, og håper, ho overdreiv litt, men det var et veldig oppriktig hjertesukk. Ho var så lei av å lete etter den perfekte gutten, og trodde aldri ho kom til å møte han.

Hva er viktig i en kjæreste?

Grunnen til at vi kom inn på samtaleemnet var at jeg akkurat, for første gang i mitt liv, hadde blitt kjent med en gjeng kristne gutter, og de virka for gode til å være sanne.

Venninna mi nekta å tro på at de var sånn som jeg beskreiv de: oppmerksomme, morsomme, høflige, interessert i å bli venn med jentene, og i mine øyne ganske kjekke.

Kanskje mente jeg de var kjekke fordi de var alt det andre først. Kanskje gjorde det dem kjekkere at de var gutter jeg kunne stole på.

Så jenter, i dag lurer jeg: Hva tenker du er det viktigste når du ser etter en kjæreste? Du har sikkert ei liste med svar. Jeg har lyst til at du skal tenke på et par ting:

Det finnes bra gutter

Kanskje du er sånn som venninna mi, og har gitt opp håpet om at det fins en eneste gutt i hele verden som du syns er både kjekk og bra. Ikke gi opp håpet.

Hør på meg, og andre som har levd noen år lenger: Det fins bra gutter. Jeg lover! Og det aller beste du kan få er en gutt som lever for og med Gud. (Heia dere, gutter!)

Det haster ikke

Jeg tipper du er uenig. Det er veldig vanlig at du som jente lengter etter en gutt som vil ha deg og bare deg. Du drømmer om en som syns du er den beste i verden for han. Hvem gjør ikke det?

Allikevel, det haster faktisk ikke. Det er bedre å være tålmodig og vente på den som er best for deg, enn å stresse i vei. Tenk så mye tid og krefter du bruker på å være på utkikk.

Tenker du at det å ha kjæreste er den store brikka som mangler i livet?

Kunne du brukt den tida på noe annet? Noe bedre? Det er kanskje ikke så lett, men prøv å tenke tanken. Jeg tror at det er superviktig å finne seg selv først, før du er klar for et seriøst forhold.

Gjør ting i riktig rekkefølge

Tenker du at det å ha kjæreste er den store brikka som mangler i livet? Er du ei som bare hopper i det, fordi du er redd for at hvis du ikke gjør det nå, så ombestemmer han seg kanskje?

Det beste rådet jeg kan gi deg er: hvis du ønsker et kjæresteforhold som skal vare, og det håper jeg du gjør, da er det beste utgangspunktet å begynne med et vennskap.

En kjæreste er ikke meninga med livet.

Hvis det kun er fysisk tiltrekning og behov for oppmerksomhet som gjør at du hopper i et kjæresteforhold syns jeg du skal tenke gjennom det en gang til.

Gud bryr seg

Bibelen viser deg at Gud har en plan for livet ditt. Har du tenkt på at Gud bryr seg om hvem du skal være sammen med? Hvem du etter hvert skal gifte deg med? Legg også dette i hans hender.

Og hvis det er sånn at hans plan er at du skal ikke skal få en kjæreste er det ikke verdens undergang. En kjæreste er ikke meninga med livet.

Faktisk. Uansett hva som skjer, pass på hjertet ditt underveis. Og ikke minst pass på hjertet til guttene du kjenner.

 

PS. Hvis du er veldig uenig med meg om det jeg skreiv, så håper jeg du vil lese gjennom saken en gang til, og tenke litt ekstra over det, istedenfor å avfeie det. Jeg tror nemlig Gud har gode tanker for oss om hva og hvordan han tenker om forholdet vårt til gutter.

Twenty20

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.