– Jeg var kanskje bra nok for Gud, men jeg følte meg ikke bra nok for denne verden

– Jeg var kanskje bra nok for Gud, men jeg følte meg ikke bra nok for denne verden

Sofie prøvde å fylle tomrommet sitt med "sulting", festing og alkohol, men etter hvert innså hun at det bare var Gud som fylle dette tomrommet.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Jeg har selv vokst opp i kristen familie. Men da jeg var 12 år, endret jeg fokus. Jeg var kanskje bra nok for Gud, men følte meg ikke bra nok for denne verden.

Spiseforstyrrelser og festing

Jeg kjente på et mørkt tomrom inni meg, og jeg håpet på at det å sulte meg kunne være løsningen på problemet. Kanskje den «perfekte» kroppen ville gjøre meg fullstendig igjen.

Jeg begynte å prøve ut nye metoder, og fylte helgene med festing og alkohol.

Jeg slet med spiseforstyrrelser store deler av tenårene. Da jeg etter hvert fikk hjelp til å komme meg ut av det, stod jeg fortsatt igjen med et mørkt tomrom inni meg. Hva nå?

Jeg begynte å prøve ut nye metoder, og fylte helgene med festing og alkohol. Men også dette viste seg å ikke funke i det hele tatt. Og tomrommet var der fortsatt.

Ny start på bibelskole

Etter videregående, startet jeg på Bildøy Bibelskole i håp om at jeg da kunne finne tilbake til den troa som nå føltes så fjern. Dette året var et stort steg inn i kristenlivet igjen.

Likevel klarte jeg aldri å vie livet mitt hundre prosent til Gud. Jeg følte meg skitten og skamfull, og var livredd for at noen skulle finne ut hvem jeg virkelig var. Da var jeg overbevist om at de alle ville droppe meg fullstendig.

– Måtte drikke alkohol for å bli tøffere

Året etter, dro jeg inn i militæret. Her gikk kristenlivet rett i vasken. Jeg følte at Gud hadde forlatt meg.

Jeg ble latterliggjort og utnyttet av gutter fordi jeg var så naiv og uskyldig.

Hverdagen var fylt opp med drittslenging, banning, baksnakking, press og rangering. Jeg måtte drikke alkohol for å bli tøffere. Jeg måtte trene og spise annerledes for å få mer former, fordi jeg var altfor tynn. Jeg ble latterliggjort og utnyttet av gutter fordi jeg var så naiv og uskyldig. Jeg ble utsatt for seksuell trakassering og et overgrep.

Jeg trodde det var dette som måtte til for å bli bra nok for verden. Koste hva det koste vil.

Et rop om hjelp

Da jeg kom til Kristiansand for å studere, var jeg helt ødelagt på innsiden. Jeg gikk rundt med en kronisk kvalme. Jeg hadde en så stor skyldfølelse hengende over meg, at jeg ikke lenger følte meg verdig nok til å være kristen. Jeg ropte høyt til Gud om hjelp.

De hadde fått en rar følelse om at noe var galt.

Allerede dagen etter, tikket det inn meldinger på telefonen min fra folk som spurte meg hvordan jeg hadde det, uten å vite noe. De hadde fått en rar følelse om at noe var galt.

Noen av disse folka hjalp meg etter hvert med å komme i kontakt med ei kristen dame som jeg kunne snakke med, en sjelesørger. Hun fikk meg til å tørre å bekjenne alle mine synder ovenfor Gud. Det skulle vise seg å bli vendepunktet i livet mitt.

Guds kjærlighet

Syndsbekjennelsen opplevdes som en syk befrielse for meg. Jeg kjente meg akutt varm og lettet innvendig. Jeg innså at jeg hele livet hadde hatt et slør foran øynene som skjermet meg fra å se Guds kjærlighet. Og dette sløret falt bort mens jeg satt der i sofaen.

Det vi har i vente er så sykt mye større enn det verden her har å tilby oss.

Jeg begynte plutselig å se verden utenifra. Det var som at Jesus fylte opp hjertet mitt på ny og viste meg at denne verden er som en falleferdig trehytte og kun et ventested for oss mennesker. Det vi har i vente er så sykt mye større enn det verden her har å tilby oss.

Ekte fred

Tiden jeg hadde kjent på tomhet over livet mitt, så var aldri løsningen å fylle det med nye ting.

For det er bare hos Gud vi finner ekte fred på innsiden.

Tomheten var heller en pekepinn på at jeg trengte å vende meg tilbake til Gud. For det er bare hos Gud vi finner ekte fred på innsiden.

Da jeg begynte å fylle meg fullt og helt med Han, har jeg aldri følt meg mer verdifull, fullkommen og viktig. Vi er alle skapt i Guds bilde, og Han dømmer oss ikke ut ifra om vi ser sånn og sånn ut, eller om vi har gjort sånn og sånn.

Vaska rene i Hans blod

Da Gud sendte sin sønn ned for å dø på korset, tok Jesus på seg all synd vi har gjort og kommer til å gjøre i løpet av livet. Det betyr at vi er helt frie og vaska rene i Hans blod.

Gud har forandra livet mitt totalt.

Vi kan derfor legge fra oss all skam og vandre i det Jesus har for oss. Det eneste vi som mennesker trenger å gjøre er å si ja til Jesus.

– Gud kan forandre livet ditt

Gud har forandra livet mitt totalt. Før turte jeg ikke å gå med et kors rundt halsen engang. Flere har sagt at de har sett forandringen i meg. Og Gud kan forandre ditt liv også, du må bare åpne opp hjertet ditt for det og innse at du er fortapt uten Jesus.

Hilser med salmene 40,2-3:

«Jeg ventet, ja ventet på Herren. Da bøyde Han seg til meg og hørte mitt rop. Han dro meg opp av fordervelsens grav, av den dype gjørmen. Han satte mine føtter på en klippe, Han gjorde mine trinn faste.» (Sal 40,2-3)

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.