Jenta fra Nasaret

Jenta fra Nasaret

Denne gangen skal det ikke handle om deg eller meg, men kanskje gjør det det allikevel?

Denne gangen skal det handle om en tenåringsjente som levde for over 2000 år siden. Hun bodde i landsbyen Nasaret som ligger i Galilea i Israel. Selv om jenta var veldig ung, var hun forlovet med en snekker som het Josef. På denne tiden var nemlig vanlig at jenter ble giftet bort i ung alder.

En dag fikk  jenta besøk av en engel. Engelen fortalte henne at hun skulle blir med barn, enda hun aldri hadde hatt samleie med verken Josef eller noen annen gutt. Hun ble litt redd, men engelen fortalte at hun ikke skulle frykte. Gud ville være med henne og hun skulle føde en sønn som skulle bli konge. Selv om jenta sikkert enda var redd og forskrekket, svarte hun at hun ville være Guds tjener og gjøre det han ba henne om.

Tenk at hun har født verdens frelser og konge

Ni måneder etter  sitter jenta i en stall i en liten by som heter Betlehem. I flere dager har hun og Josef strevd med å komme seg hit for å bli registrert i denne byen som Josef opprinnelig kommer fra. De prøvde å finne en bedre plass å bo, men alt var fult, så de endte opp i denne lille stallen. Jenta har nettopp blitt mor for første gang. Hun er sliten, men pakker kjærlig det lille nyfødte barnet hennes inn i litt tøy og legger ham i en enkel krybbe. Over dem skinner en stor, klar stjerne som lyser opp rundt dem. Stjernen hadde ledet de tre, fremmede visemenn som akkurat var innom og tilba barnet og gav ham gull, røkelse og myrra. Foran henne står nå flere hyrder og forteller ivrig om en stor engleskare som har sunget for dem på marken og fortalt dem at hennes sønn nettopp har blitt født. Englene hadde også fortalt dem at det lille barnet var deres frelser – Messias – Gud. Jenta lytter til hvert eneste ord hyrdene sier. Tenk at det har skjedd. Tenk at hun har født verdens frelser og konge. Her i den lille krybben ligger sønnen som hun ble lovet for så mange måneder siden. Hennes lille barn, Jesus.

Kanskje denne tenåringsjenta kan være et forbilde for oss

Kanskje det handler  om deg og meg allikevel. Kanskje denne tenåringsjenta kan være et forbilde for oss. Gud kunne bruke henne for å gi verden deres frelser. For å gi oss vår frelser. Gud kan også bruke deg og meg akkurat som vi er til å gjøre store og små ting for Han.

Et nytt år ligger foran oss. Også i dag kan store ting skje gjennom oss. Er vi klar?

Jeg ønsker deg en fantastisk flott jul og et velsignet godt nytt år!

Ill.foto:  Swamibu på flickr

En lørdag i måneden blir det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, da med Håvard Østhus.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Håvard om kan du sende en epost til iTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!