Kommer kanskje

Kommer kanskje

Hvorfor er det så vanskelig å velge og hvordan kan vi som unge menn gå foran som gode eksempler?

Guttesnakk 

En gang i måneden er det Guttesnakk her på iTro.no

De fleste av oss har trykket «kanskje» på et Facebook-arrangement vi er invitert til. Ikke at det er noe problem i seg selv – men jeg tror det sier noe om tiden vi lever i og kulturen vi har vært med på å skape.

For hva er vel bedre enn en «kanskje»-knapp? Det kan hende jeg kommer. Du skal ikke se bort ifra at jeg tar turen. Må bare høre med gutta først, men hvis det ikke skjer noe annet kommer jeg garantert.

Vi elsker å ha muligheter. Det å ha muligheter gir frihet og en følelse av kontroll i eget liv. Med muligheter kommer valget. Vi må velge hva vi skal gjøre – og hva vi skal stå for.

Tør å velge – og stå for valget

Frykten for å velge bort et muligens bedre alternativ gjør det veldig vanskelig å stå for det vi har valgt. Da er det ofte både behagelig og betryggende at vi kan trykke på «kanskje»-knappen. Så holder vil alle muligheter åpne, sånn for sikkerhets skyld – både på Facebook og i «real life».

Vær den første i guttegjengen som sier «jeg kommer».

Jeg vet ikke hvilke valg du som leser dette står overfor. Kanskje du skal velge skole, kirke, fotballag, hvilken jente du skal spørre ut på date eller hvilke venner du skal prioritere. Det jeg derimot vet, er at samfunnet vårt skriker etter forbilder som tør å velge.

Vær den første i guttegjengen som sier «jeg kommer». Trykk «deltar» på bursdagsarrangementet du er litt usikker på om du gidder å dra på. Be hu søte jenta du har tenkt på lenge med på date. Ta støyten ved å ta det vanskelige valget. Jeg tror ringvirkningene er større enn du aner.

Lær av Jesus

Jesus har en og annen ting å lære oss på dette området. Jesus visste hvor han skulle! Jesus reiste rundt og var veldig tydelig på hva han ville, hva som var hjertet bak det han gjorde.

Jesus visste når han skulle trekke seg tilbake for å være alene og bruke tid meg Gud, selv om han ofte ble avbrutt av nysgjerrige mennesker. På samme måte visste han også når han hadde noe å gi. Her tror jeg vi har noe å lære.

Så, hvor vil jeg hen? I 2017 ser vi et samfunn som trenger rakryggede unge menn som tør å stå for sine valg. Jeg tror vi kan vise menneskene rundt oss litt av Jesus sitt hjerte ved å gjøre nettopp det.

Selvfølgelig er det lov å ta feil valg, det har vi alle gjort – men la oss utfordre hverandre til å begrense bruken av «kanskje»-knappen i eget liv.

Guttesnakk 

En gang i måneden er det Guttesnakk her på iTro.no