Leve evig

Leve evig

På dager hvor jeg opplever urettferdighet på nært hold eller ser tv-bilder av byer som er jevnet med jorda blir siste verset på sangen Leve Evig både en trøst og en bønn.

Tema

Tema på iTro i januar er «Evighet».

Line Stordal (28 år) kommer fra Birkeland, og jobber som lærer på linja Bibel, musikk og tilbedelse på Bibelskolen Fjellhaug.

Evigheten. Kanskje et lite ord, med likevel et ord med en enorm betydning. Nesten litt for stort spør du meg.

For hva er egentlig evigheten? Av og til synes jeg evigheten blir så vanskelig å forstå at jeg bare må slutte å tenke på den. Den gjør meg nesten litt stressa. Evigheten har jo ikke noe tidsperspektiv. Tenk litt på det. Evig. Alltid. Ingen ende. Seriøst?

Men selv om  det kan stresse meg noen ganger er likevel en av mine favorittsanger en sang om nettopp dette. ”Leve Evig” av Håvard Måseide skildrer evigheten på en fantastisk måte. Den er spekket av bibelske sannheter, og for min del settes evigheten i et nytt lys.

Selv om jeg av og til lar meg stresse av dette ordet, så blir jeg også takknemlig for at ikke denne verden er evig

Det er ikke  bare snakk om himmelen, men også livet her på jorda satt i perspektiv. Den handler om Guds uendelige nåde. Det at Gud elsker oss på tross av at vi ikke klarer å elske han på samme måte tilbake.

Den sier oss også noe om hva Gud ønsker å gi oss her på jorda, hvis vi sier ja til han. Fred, fremtid og håp. Og den forteller oss at vi trenger Jesus. Både i hverdagen, men også fordi det er han som gir oss evig liv. Troen på Jesus den gjør at vi kan leve om vi dør. Tenk på det. Ganske kult, egentlig.

For vi som er kristne vi tror på et evig liv. Et liv etter det livet vi lever nå. Og jeg skal ærlig innrømme at selv om jeg av og til lar meg stresse av dette ordet, så blir jeg også takknemlig for at ikke denne verden er evig. All fattigdom, elendighet, ensomhet og nød. Det er så alt for mye som er urettferdig. Jeg er evig takknemlig for at vi har en evighet i vente, hvor alle skal få ha det godt.

Så død, hvor er din brodd?Vi frykter ikke.Død, hvor er din seier?

På dager hvor  jeg opplever urettferdighet på nært hold, om det er venner som har det vondt, mennesker jeg møter på gata som tigger for å overleve, eller tv-bilder av naturkatastrofer som jevner byer med jorda, da blir siste verset på denne sangen både en trøst og en bønn.

Video: Leve eviglive på UL.

En dag skal alt bli bra,
Han kommer snart igjen.
Da skal vi dra herfra
til evig glede.
Så død, hvor er din brodd?
Vi frykter ikke.
Død, hvor er din seier?

Tenk at vi skal leve om vi dør,
vi trenger ikke streve slik vi gjør.
Alt er tilgitt,
alle våre feil tok han på seg.
Vi skal leve evig.

Foto:© fox17 – Fotolia.com