Litt kristen eller superkristen?

Litt kristen eller superkristen?

Av og til kan man kjenne på misunnelse mot andre kristne

Tema

Tema på iTro i mars 2013 var «Tro/tvil».

Denne saken ble opprinnelig publisert i mars 2013, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.

Har du noen gang møtt på personer som du syns er irriterende flinke kristne? Kanskje har du en venn som snakker mye om Gud?

Blir du misunnelig eller glad?

Du kjenner kanskje noen som virkelig brenner for at andre skal få høre om Jesus, som snakker åpent med andre om tro som om det skulle være det mest naturlige i hele verden.

Hvilke følelser vekkes i deg når du møter slike mennesker? Kanskje blir du glad på deres vegne. Det er i så fall veldig flott! Men dessverre kan det skje fra tid til annen at man rett og slett blir litt misunnelig på disse som man kanskje tenker er «ekstra kristne», populært kalt superkristne.

Hvorfor er ikke jeg superkristen?

Ulike spørsmål kan dukke opp: Hvorfor har ikke jeg det slik? Hvorfor kjenner ikke jeg like sterkt på Guds nærvær? Hvorfor er ikke jeg like opptatt av at andre skal få høre om Jesus? Hvorfor er ikke jeg superkristen?

Det man gjør når man stiller seg selv slike spørsmål er at man sammenligner seg med andre. Man måler sitt eget engasjement, sin egen tro opp mot andre. Da er vegen kort til å havne i en av to grøfter: Å føle seg mislykket eller å føle seg bedre enn andre.

Det er slitsomt å være kristen når man sammenligner seg med andre. Spesielt når man føler seg dårligere enn andre. Og for de som har lyst å dele sitt engasjement, kan det være sårt å bli møtt med misunnelse og motstand, når man egentlig bare har lyst til å være en oppmuntrer og inspirator.

Ord som superkristen, litt kristen, dårlig kristen eller god kristen er menneskeskapte ord

Jeg skal fortelle deg en god nyhet: Ord som superkristen, litt kristen, dårlig kristen eller god kristen er menneskeskapte ord. Det som alt i alt avgjør om du er kristen eller ikke, er om du har tatt imot Jesus som din Herre og frelser. Og dersom du ønsker å gi livet ditt til Jesus, skal du få hvile i at det er nok. Da er du en kristen, uansett om du føler deg bra eller dårlig.

Engasjement blir skapt gjennom å bruke tid med Gud

Og når det gjelder engasjement, er det ikke noe du kan skape selv. Det blir skapt gjennom at du bruker tid med Gud, for eksempel ved å lese i Bibelen. Å sammenligne seg med andre er lite hensiktsmessig. Å søke Gud er derimot svært hensiktsmessig. For det er bare han som kan skape en brann i oss, et ønske om at andre skal få høre om Ham. Det er bare Han som kan skape vekst i oss.

Tenk så flott det kan bli om vi kristne kunne slutte å sammenligne oss med hverandre, og heller hjelpe hverandre i troslivet. I Romerbrevet kapittel 12 står det mange gode ord om hvordan vi skal leve sammen som kristne. Les det! Her er en liten smakebit: Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. Vær ikke lunkne, men ivrige. Vær brennende i Ånden, tjen Herren!

Og til deg som kjenner at du har lyst til å dele din tro og ditt engasjement med andre. Vær frimodig! Bare se hva som står i 1. Timoteusbrev 4,12:

La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.

La oss ta vare på hverandre!

 

Tema

Tema på iTro i mars 2013 var «Tro/tvil».

Denne saken ble opprinnelig publisert i mars 2013, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.