Medias kroppsideal

Medias kroppsideal

– Er det ikke fascinerende hvordan vi hele tiden strever mot det «perfekte»?

Tema

Tema på iTro i juni er «Media».

6189 er tallet. 6189 bilder på Instagram under #SK2014. Vi snakkker om SommerKroppen 2014. Jeg trenger nok ikke å si mer om hva slags bilder som dukker opp.

Er det ikke fascinerende hvordan vi hele tiden strever mot det «perfekte»? Hvordan ulike medier forteller oss klart og tydelig hva som er perfekt, hva som er idealet, hva jeg skal streve etter. Alle vet vi hvordan den «perfekte» kroppen ser ut, hvordan den ultimate SK2014 skal se ut. Vi vet det utfra media og det kan leses direkte ut fra antall «likes».

Han skapte deg i din kropp. Din fantastisk flotte kropp

Men er egentlig  kroppen din ment til å vises frem på Instagram? Er den bare et verktøy i kampen for flest mulig følgere og flest mulig «likes»? Nei. Så definitivt ikke. Kroppen din er skapt av Gud selv! Han som skapte himmel og jord, hav og land, fjell og daler, blomster og dyr. Han skapte deg i din kropp. Din fantastisk flotte kropp. Helt unike kropp. Den skulle være et tempel for Ham. Til glede for deg og til glede for Ham. Helt ulik alle andres, helt spesiell. Bolig for din sjel og Hans Ånd. Gud elsker mangfold.

Media forteller meg noe annet. Media forteller meg at kroppen er noe av det viktigste for hvem jeg er og for hvordan jeg bør føle meg. Den forteller meg at det er et eneste ideal og dit bør jeg streve for å komme. Media forteller at fokuset mitt bør være på kroppen min.

Vet du hva, jeg tror at kroppen min er på sitt beste når den er glemt! Når jeg gjør ting jeg liker, kjenner meg levende og i flyt, og bruker kroppen som det fantastiske verktøyet den er. Når kroppen er ute av fokus og oppmerksomheten min er vendt ut mot verden og menneskene rundt meg. Da er kroppen min på sitt beste. Når den er glemt.

Kanskje du skal øve deg på å glemme kroppen?

Kanskje du skal  øve deg på å glemme kroppen? Ikke sånn at du slutter å ta vare på den, pleie den og gi den det den trenger. Men øve deg på å skifte fokus på en sånn måte at oppmerksomheten din kan brukes på andre ting. Ting som er godt for deg og den du ER. For det som bor inni kroppen din. Tankene dine, følelsene dine og Guds Ånd i deg. Det du kan bety for andre. Vi mennesker har begrenset kapasitet for vårt fokus og oppmerksomhet. Skal vi virkelig bruke den på SK2014?

Dette kan bety at du må ta noen konkrete valg i ditt forhold til medier. Skal du virkelig kjøpe Shape-up denne måneden? Må du egentlig følge den fitness typen på Instagram? Er du nødt til å lese alle tipsene til trening på klikk.no?

Ill.foto:  Michele Ursino på flickr