Min historie

Min historie

Sex – ett ord, tre bokstaver, tusenvis av tanker!

Det kan være mange forestillinger om hva sex er, men for meg ble det en realitet – noe jeg prøvde med egen kropp! Noe jeg er stolt av? – absolutt ikke. Men så absolutt noe jeg må leve med resten av mitt liv! Og hvordan gjør man det?

Jeg er oppvokst i en kristen familie, men hadde noen år på videregående hvor jeg ikke var en kristen. Her levde jeg et liv slik størstedelen av unge gjør det. Jeg gikk på fester med mine ikke-kristne venner, drakk alt for mye, hadde et språk som ganske sikkert ville tiltrekke oppmerksomhet på bedehusene og så hadde jeg sex.

Men hva med den ene synden – sex?

Men Gud ga  meg heldigvis ikke opp, på tross av at jeg for lengst hadde gitt opp han. For ca et år siden hadde Han prikket meg lenge nok på skulderen til at jeg ikke kunne ignorere Ham lengre! Jeg ble omvendt og fortalte glad om det til venner og familie, brukte ofte flere timer om dagen på å lese i Bibelen, startet å gå i kirken hver søndag, hørte taler på nettet og bestemte meg for å starte på Bibelskolen Fjellhaug. Alt var godt! Jeg var blitt Guds barn, og livet mitt var forvandlet. Jeg ønsket så inderlig å leve etter Guds vilje og følge Hans plan for meg.

Jesus hadde tatt all min skyld på korset – alle de drikketurene jeg hadde hatt på byen, alle de dårlige tingene jeg hadde sagt om vennene mine, alle banneordene som var kommet ut av munnen min og all min svikt overfor familien.

Han hadde tatt alle syndene mine med seg på korset! Men hva med den ene synden – sex? Hadde Jesus virkelig båret den for meg? På en måte visste jeg at det var nåde nok til å tilgi alt, men da det kom til dette her var det vanskelig å merke Guds nåde.

Det var ikke spesielt gøy å fortelle om det, men jeg fikk sagt det til et annet menneske

I stedet naget  og pirket det i samvittigheten min. Hver gang jeg tenkte på det – og det var veldig ofte – følte jeg det som om en stor mørk hånd hadde grepet fatt i magen min. Jeg følte det som om jeg ble spist opp innenfra, og jeg følte meg veldig ensom.

Tingen med sex er nemlig at vi ikke snakker om det. Og nei – kanskje det heller ikke er så kult å si ”Jeg har prøvd å drikke så mye at jeg måtte spy”, eller ”Noen ganger kan jeg bruke timer på at fortelle vennene mine om andres feil og mangler”, men å si ”Visste dere at jeg har hatt sex?” – det sier man bare ikke. For sex er tabu!

Derfor fortalte jeg heller ikke til noen at jeg hadde hatt sex, før jeg kom til Fjellhaug og en dag tok mot til meg og snakket med læreren min. Og det var ikke spesielt gøy å fortelle om det, men jeg fikk sagt det til et annet menneske. Og når jeg ser tilbake på det hele, ser jeg veldig tydelig at det var her det hele vendte.

Jeg følte meg veldig skitten – både overfor mennesker og Gud!

Det jeg virkelig  manglet å føle var Guds nåde. Og selv om synden er en sak mellom Gud og meg, kan det være veldig vanskelig å merke denne nåden så lenge man føler at alle omkring en ser ned på en. Jeg følte meg veldig skitten – både overfor mennesker og Gud! Men jeg innså at jeg ikke kunne klage over hvordan kulturen i kristne kretser var skrudd sammen, hvis jeg ikke selv var villig til å gjøre et offer for å forandre den.

Det kan være mange bekymringer i forhold til det å ikke være jomfru lengre. Jeg hadde selv mange bekymringer for min fremtid. Ville jeg noensinne finne en mann som var i stand til at se gjennom fingrene med det jeg hadde gjort? Tenk at det som Gud hadde planlagt som noe veldig spesielt mellom mann og kone, hadde jeg nå ødelagt.

Synden binder oss, og det er nettopp det Satan ønsker at den skal

Jeg vet at  der er mange som kunne være veldig raske til å dømme meg på grunn av fortiden min. Men gjennom den befrielsen det ga å fortelle om det til andre, oppdaget jeg at der er veldig mange som er i samme sted som jeg. Fine, flotte og gode kristne jenter og gutter!

Min fortid med sex er ikke noe jeg roper høyt om, og det trenger det heller ikke være. Sex er en veldig privat ting å snakke om. Men jeg har fortalt om dette til noen av mine nærmeste venner og til kjæresten min, og har ennå ikke en gang følt meg dømt av noen av dem.

Ser jeg tilbake  på livet mitt før jeg klarte å legge ALT – også min synd med sex – over til Gud, ser jeg hvor bundet jeg var. Synden binder oss, og det er nettopp det Satan ønsker at den skal. Han ønsker at vi skal føle oss som små, usle kryp, som aldri blir verdige til Jesu nåde.

Men det er løgn! Det som derimot er sannhet, er at Jesus elsker og ønsker oss UANSETT hva vi har gjort. I Hebreerbrevet 12,2 står at Jesus utholdt korset og ikke aktet på skammen. Skam er nok det ordet som beskriver min opplevelse med sex best. Og her står det så klart som det kan, at skammen har Jesus tatt!

Ill. foto:  Spec-ta-cles på flickr

Sex & sånn

Sex og sånn er spalten hvor vi tar opp spørsmål rundt for eksempel seksualitet, forelskelse og forhold, på et bibelsk grunnlag