Misjonsvenner

Misjonsvenner

5 tips for å gjøre misjon til et hverdagstema.

For at misjon skal bli viktig for oss holder det ikke bare å høre noen si ordene. Det må bety noe for oss. Her er noen tips som kanskje kan hjelpe.

1. Alenetid.  Det første må komme først. Bruk tid alene med Gud. Vi skal ikke ha et perfekt forhold til Jesus før vi begynner å tenke på å fortelle videre til andre, men det skal være ekte og ærlig. En annen myte er at vi må kunne alt, da blir vi aldri klare. Vi kan være vitner med det lille vi har. 1. Kor 3,6: Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst.

Bruk tid med andre og med Gud samtidig

2. Fellesskap.  Bruk tid med andre og med Gud samtidig. Mange av oss har kristne venner. Noe som er fint i seg selv. Problemer kommer når vi trives så godt i gjengen at vi glemmer resten av verden. Ikke bare resten av verden, vi glemmer også byen vår, nabolaget vårt, og de vennene våre som ikke tror på det samme som oss.
Som enkeltperson er det både stort og vanskelig og begynne misjon der man er. Det er en grunn til at de helst er flere på misjonsfeltene. Så hvorfor ikke bruke situasjonen du er i? Har du en kristen vennegjeng: Utnytt det! Sliter vi med å få med noen på møter og bedehus, kan vi jo invitere med når gjengen bare skal henge. Lettere å spørre, lettere å si ja.

3. Utland.  Kjenner dere noen som er misjonærer? Be for de, sjekk bloggene deres og husk på de. Hvis dere ikke kjenner noen, så kan dere finne noen og følge med på (nlm.no/internasjonalt). Dere er jo uansett søsken i Kristus. Faktisk.

4. Snakk.  Vi snakker jo allerede. Snakk med hverandre om hvordan dere kan være lys og salt i verden. Å peile samtelen over på noe litt annet er ikke så vanskelig som man skulle tro. Det kan jo hende dere lager middag og trenger litt salt, liksom. Men seriøst. Diskutér hva dere kan gjøre for å nå ut til de dere har rundt dere, og hva det vil si at dere er kristne.

Merker folk at vi vil at de skal bli kjent med Jesus?

5. Gå ut.  Elller si velkommen inn. Merker folk at vi vil at de skal bli kjent med Jesus? At vi har han i hjertet, og skulle ønske at andre hadde det samme? Og hvis ikke, hvorfor? Det finnes en grense, vi vil jo ikke være for pågående heller. Men kanskje vi burde spørre oss selv om vi er litt for redde for den grensa noen ganger.

Og når man har kommet gjennom lista? Da bare fortsetter man med alt sammen. På en gang.

En ting til. Er du alene som kristen der du er? Da er det selvfølgelig også fullt mulig å vise og fortelle andre hvem Jesus er. Samtidig er det enda viktigere at du passer på deg selv. Det aller viktigste for Gud er at du er hans barn, og at du lever nær til han. Ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke er «tøff nok».

Ill.foto:  Fotolia.com / Monkey Business