Misunnelse

Misunnelse

"Legg derfor bort.." Slik starter et kapittel i Bibelen. Det er kanskje mange ting vi bør legge bort, en av de tingene Bibelen ber oss legge bort er misunnelse. Og kanskje det er på tide å faktisk gjøre det.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Misunnelse er en ganske sterk følelse de fleste av oss kjenner på. Instagram, SnapChat og Facebook har heller ikke gjort det enklere. Der blir jeg minna på alt jeg ikke gjør, er med på eller får til. Ofte tar jeg meg i å tenke; Hvordan har hun fått den oppgaven, rollen? Hun er så engasjert og har så sterk tro.. hvordan får hun det til? Jeg tar meg ofte i å bli kritisk, og så lager jeg meg historier som forklarer hvorfor jeg ikke har fått det til.

Det er lett å finne feil, eller tenke negative ting om de en blir misunnelig på. For utgangspunktet er jo at de har noe jeg liker, beundrer og vil ha. Og for at jeg ikke skal føle meg dårlig, eller dårligere, leter jeg etter feil hos dem. Enda bedre føles det å dele disse tankene med en venninne som sier seg enig. Det funker.

Bare ikke i lengden. Kanskje det er derfor Bibelen sier vi skal legge det bort.

I 1.peter 2.1 står det:

Legg derfor bort all ondskap, falskhet og hykleri, misunnelse og sladder.

Hva gjør misunnelse med deg?

Misunnelse er på mange måter en umettelig følelse, som alltid vil søke mer informasjon, fler detaljer, bilder – og til slutt blir vi fanget i tankemønstre som er vanskelig å bryte. Kanskje det er derfor Instagram er så populært – vi blir avhengig av å følge med på andre, vurdere, kritisere, like, ikke like.

Misunnelse gjør noe med hvordan vi tenker om oss selv og andre.

Friheten

Videre i 1. peter 2. 16 står det:

Dere er frie. Bruk bare ikke friheten som påskudd til å gjøre det onde, men til å tjene Gud. Vis alle ære, og elsk søskenfellesskapet.

Litt av en utfordring, men Gud ønsker at du skal være fri. At du skal vokse, leve og gjøre det du er god på der du er, med de ressursene du har fått. Misunnelse begrenser, skaper vonde tanker og hindrer deg å leve livet Gud har kalt deg til.

Kanskje det er på tide å være ærlig med seg selv, ta et oppgjør og gjøre noe med misunnelsen som stadig dukker opp.

Bibelen oppfordrer oss til å legge det bort – kanskje det er nettopp det vi trenger.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk med Kristin Aamodt Hardang og Regine Høie Undheim her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.