– Til tross for at jeg synder og mislykkes, så velger Gud å elske meg

– Til tross for at jeg synder og mislykkes, så velger Gud å elske meg

Da Ole Andreas ble usikker på egen tro, skulle en misjonstur bety en forskjell.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Jeg har vært heldig som har fått vokse opp i en familie og slekt med en tydelig kristen tro. Jeg kan huske at på barneskolen kalte jeg meg 90% kristen, noe andre syntes var vanvittig høyt! På ungdomsskolen var det lite tvil, men på videregående skulle troen få prøvd seg.

Hva om min tro er feil tro?

I andre klasse forlot en god venn av meg troen. Hans valg satte et stort spørsmålstegn ved min tro. Store spørsmål rundt tro og Guds eksistens ble plutselig veldig relevant, og jeg visste ikke hvordan jeg skulle svare for meg.

«Kanskje det bare hadde vært best om kristendommen ikke var sann?»

I tillegg bestod vennegjengen min på videregående av kristne fra forskjellige trosretninger, med meninger som var veldig ulike de jeg hadde vokst opp med. Jeg ble enda mer usikker på troen.

«Er kristendommen sann? Og i såfall, er den kristendommen jeg har vokst opp med den rette?» Det var mange spørsmål! «Kanskje det bare hadde vært best om kristendommen ikke var sann?» tenkte jeg.

Misjonstur som forandret perspektivet

Til tross for at jeg var veldig usikker på troen, var jeg fortsatt aktiv i ungdomsarbeidet hjemme. Midt i min «troskrise» ble jeg utfordret av et stort forbilde av meg til å bli med på misjonstur til Tsjekkia. Jeg takket ja, selvom jeg helt ærlig var lite motivert. Det viste seg å være et klokt valg!

Gud har ikke skjult sin kjærlighet for noen, så hvorfor skulle de gjøre det?

I Tsjekkia fikk jeg se motiverte kristne som øste ut sine hjerter og egenskaper til å hjelpe barn og unge som hadde lite. Dette gjorde de tydelig i Jesu Kristi navn. Jeg fikk se kraften evangeliet hadde til å motivere mennesker til å hjelpe andre, og til å spre godhet og håp!

De hadde forstått at Gud åpenbarte sin kjærligheten for oss i det mørke, men også fantastiske øyeblikket på korset, og Gud har ikke  skjult sin kjærlighet for noen, så hvorfor skulle de gjøre det? Turen satte dype spor i meg.

Koronaen ga tid til Bibel og tro

Da jeg kom tilbake til Norge, begynte Koronaen og herje. Koronaen ga meg tid til å lese Bibel og utforske troen mer. Jeg begynte å stille spørsmål om tro til ulike forbilder. Min interesse for trosforsvar vokste og jeg endte opp med å søke Veritas-linjen på Bibelskolen i Grimstad.

Året på BiG ble det viktigste året i mitt liv.

Til tross for at jeg synder og mislykkes, så velger Gud å elske meg.

Et år med gode relasjoner, Jesus i sentrum og hvor man kan snakke åpent om tro og liv er noe alle bør oppleve.

Når jeg ser tilbake på mitt trosliv, så er jeg så takknemlig for alle de forskjellige menneskene som har vært der for meg, og som har inspirert og utfordret meg.

På BiG ble det åpenbart for meg at Gud virkelig elsker meg. Til tross for at jeg synder og mislykkes, så velger Gud å elske meg.

Gud inviterer DEG til et fellesskap med Han!

Han tok på seg all min synd og alle mine byrder på korset, og seiret over døden for meg. Om jeg tror på det skal jeg få leve i et evig felleskap med han! Det fantastiske er at dette gjelder oss alle! Gud står akkurat NÅ klar med åpne armer til å ta imot alle de som søker han!

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.