– Den dagen forduftet frykten som hadde stoppet meg fra å tro. Jeg klarte ikke, men Gud klarer.

– Den dagen forduftet frykten som hadde stoppet meg fra å tro. Jeg klarte ikke, men Gud klarer.

Fra krangling med presten til å bruke ett år på bibelskole. Les historien som førte Nora til å i mot Jesus som frelser.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Det har vært en lang reise fra å ha stått på prideflåten til FRI med alkohol i iskaffen, til å sitte med en tekopp i den ene hånden og Bibelen åpen foran meg.

Det var som om jeg enda ikke hadde hørt evangeliet, til tross for at en forenklet versjon av det kom fra mine egne lepper.

Krangla med presten

Som konfirmant krangla jeg med presten; det at fisk ikke frøs i hjel hver vinter var ikke nok bevis for meg på at Gud fantes!

På videregående hadde jeg en muntlig eksamen der jeg skulle sammenligne Jesus og Buddha. Jeg sa at kristne ikke trodde man kunne jobbe seg opp til frelse og at de trenger Jesus. Men jeg var blind og døv. Det var som om jeg enda ikke hadde hørt evangeliet, til tross for at en forenklet versjon av det kom fra mine egne lepper.

– Hvordan kan ting eksistere?

September 2020 sto jeg i stuen og undret meg over hvor komplekst skaperverket er. Jeg hadde nylig lært at atomer hovedsakelig består av tomrom. Dette gjorde meg tankefull. Hva holdt vibrasjonene i atomene i gang? Hvorfor er ikke alt et virvlende atomisk kaos? Hvordan kan ting eksistere?

Jeg sto et stykke unna vinduet, men jeg så på de gule bladene utenfor. Der og da kom jeg til tro på én skaper, én allmektig Gud. Jeg fortalte det kun til én person.

Der og da var jeg mest sjokkert over at jeg hadde møtt en kristen med vett!

Før dette hadde jeg allerede fått et indre ønske om å lese Bibelen, bare fordi. Den vinteren tok jeg kontakt med et kristent ektepar jeg fant på nettet. Jeg lurte på om jeg kunne få hjelp til å sette meg inn i Bibelen, men kontakten ble brutt. Og jeg la det bak meg.

Bibelskole og skepsis

Spol frem til august 2021; jeg bodde i Evje av alle steder, og møtte en som skulle på bibelskole. Han snakket veldig sparsommelig om det, men nevnte at han gledet seg til å lære mer om trosforsvar. Der og da var jeg mest sjokkert over at jeg hadde møtt en kristen med vett!

Syvende november sendte jeg inn en søknad om å gå på bibelskole, og sekstende november fikk jeg min første Bibel. Jeg hadde ni måneder på å sette meg inn i Bibelen og ta igjen det andre får gjennom en kristen oppvekst.

Endelig turte jeg å tro at Jesus døde for oss, sto opp fra graven og at Han i sannhet er Guds Sønn.

Skepsisen min var høy, men jeg hadde to ønsker; å lære hva Bibelen sa, og om jeg kunne stole på at det var Guds ord – ikke noe vi mennesker hadde satt sammen for å få styr på samfunnet. Denne prosessen krevde full overgivelse. Det var tungt, men også frigjørende.

– Alt pekte på at evangeliet var sant

Gjennom å lese, høre og å snakke med kristne veiledere kom jeg til et vendepunkt. Alt pekte på at evangeliet var sant, men det var noe i meg som strittet imot. Jeg klarte ikke.

En dag i februar 2022 gikk jeg til bønn og veiledning. Den dagen forduftet frykten som hadde stoppet meg fra å tro. Jeg klarte ikke, men Gud klarer. Endelig turte jeg å tro at Jesus døde for oss, sto opp fra graven og at Han i sannhet er Guds Sønn.

All ære til Gud!

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.