Myter og fakta om kristne

Myter og fakta om kristne

Kan kristne ha det gøy? Lever de perfekte liv? Er du kristen dersom du tviler? Les påstandene her!

Påstand: Kristne kan ikke ha det gøy

Myte!  Noen tror at kristne sitter inne og ber hele dagen. Andre påstår at ikke kan ha det gøy uten alkohol. Begge disse påstandene kan jeg avkrefte. Jeg går edru på klassefest, og har det alltid gøy likevel. Men enda gøyere er det å kunne henge eller reise på tur med gode venner, få latterkrampe, spille kompisfotball, ha spillkvelder eller ha en skikkelig god hjerte-til-hjerte-samtale. Jeg tør faktisk å påstå at kreativiteten og variasjonen blir større når man må finne på andre ting enn å feste hver helg.

Påstand: Så lenge du er snill og grei kommer du til himmelen

Myte!  Hadde det bare vært så vel? Dessverre er det langt ifra nok å være snill og grei. Det hjelper egentlig ingen ting når jeg tenker meg om. Det eneste som kan gi deg en billett til Himmelen er å tro på at Jesus døde for dine synder, og å gi livet sitt til Ham. Å være snill og grei er heller frukter som kan vokse fram etter at du har tatt imot Jesus.

Påstand: Kristne skal være utskudd

Fakta!  Nå ble du kanskje skuffet. Men faktum er at kristne ikke skal være som alle andre, for vi er ikke som alle andre. De er ikke av verden, slik jeg (Jesus) ikke er av verden (Johannes 17,16). Å ta imot Jesus blir omtalt som å bli født på ny. Med dette ser vi at det skjer ein ny start, og at ting skal vere annerledes enn de var før (2. Korinterbrev 5, 17-21). Å være annerledes betyr at vi må gi avkall på noen ting (som uansett ikke er bra for oss), men vi får til gjengjeld evig liv. Det synes jeg er en god deal.

Påstand: Kristne lever perfekte liv

Myte!  Dersom kristne hadde levd perfekte liv hadde vi jo aldri trengt å bli kristne i utgangspunktet. Å være kristen er jo nettopp å tro at man ikke er verdig til å komme til himmelen som man er fordi man aldri vil klare å leve et perfekt liv, og på grunn av dette trenger en frelser. Rent godhetsmessig, er det nok mange ikke-kristne som slår oss ned i støvlene. Det som skiller kristne fra andre er at vi går til Jesus og får tilgivelse når vi har gjort noe galt i stedet for å prøve å rettferdiggjøre oss selv.

Påstand: Dersom du tviler kan du ikke kalle deg kristen

Myte!  Å være kristen omfatter hele spekteret fra tro til tvil. Ingen kan noen gang vite at Gud finnes, eller vite at Jesus har stått opp. Derfor er det helt naturlig at man til tider kan spørre seg om det virkelig kan stemme, eller om det bare er oppdiktet eventyr. Heldigvis kjenner Gud deg med all din tvil og tro, og så lenge du vil at han skal bo i hjertet ditt, så gjør han det.

Det er utallige flere påstander man kunne diskutert her. Dersom du har konkrete spørsmål, kan du sende dem til itro@nlm.no. Vi vil gjerne lage en sak om det akkurat du lurer på!

Ill.foto:  © kbuntu – Fotolia.com