Mitt år på TeFT

Mitt år på TeFT

Møtet med rusavhengige gategutter er noe av det Birgitte husker best etter fem måneder i Øst-Afrika med TeFT.

TeFT

TeFT-Tent For å Tjene– er et korttidstjenesteprogram i regi av NLM, med tur til misjonsland for å bli bedre kjent med arbeidet som drives der og skape engasjement for misjon.
Les TeFT-ernes egen anbefaling!

Det å velge ut opplevelser fra mine måneder i Øst-Afrika med TeFT, var jammen ingen enkel sak. Vi seilte gjennom en helt annen del av verden i fantastiske 5 måneder – ja, kanskje de beste månedene i mitt liv! Opplevelsene er mange og inntrykkene vanskelig å forklare, men jeg har valgt ut spesielt én dag som jeg vil fortelle litt om.

Vi besøkte jevnlig  et sted i Nairobi som heter Kawangware. Det er en av de fattige bydelene, og ELCK (Evangelical Lutheran Church of Kenya) har en kirketomt der hvor det er startet et program som kort fortalt dreier seg om gategutter i området. De tar vare på gutter som ikke har noe hjem å gå til, liten eller ingen skolegang og bruker rusmidler for å flykte fra hverdagen. Disse guttene får møte en god gjeng mentorer. Disse mentorene har tidligere selv vært i lignende situasjon, men har fått hjelp til å komme seg videre i livet, og nå er tent for å gi videre noe av det de selv fikk oppleve.

Noen varlangt borte i blikket, og limrestene hang rundt nesa og munnen

Det var disse  mentorene som møtte oss med gode smil og presenterte oss for gateguttene som er med i programmet. Måten vi ble tatt i mot på kommer jeg aldri til å glemme, og det gjorde sterkt inntrykk på meg når jeg så hvor langt borte de var i blikket og limrestene som hang rundt nesa og munnen, og hvor unge noen av dem var.

Etter hvert som vi ble kjent med dem, kunne vi se en forskjell hos de som valgte å bli med på programmet og var villig til å begynne på nytt. Hos dem var det glede og forventning i blikket, og et vanvittig smittende godt humør, og de strålte lykkelige over å kunne være sammen med oss og de andre guttene som en stor familie. Det var så spesielt å være der, og jeg kjente en deilig glede og følte meg privilegert som fikk lov å være sammen med dem.

Gud kan bruke alt og alle; våre liv og våre penger, men også vår forbønn.

Mentorene hadde Jesus  i hjertene sine, og lot seg bruke og lede av Ham. Vi så det tydelig i hvordan de var med disse guttene – de var store forbilder og helter. Flere vi møtte levde med hele hjertet etter det som står i Fil. 4,4, og for meg fikk det verset en ny mening i løpet av det lille oppholdet.

Det å være med på TeFT har lært meg mye og gitt meg mer enn jeg skulle tro. Misjon har fått en videre betydning og vi kan drive misjon der vi er. Gud kan bruke alt og alle; våre liv og våre penger, men også vår forbønn. Alle har et kall. Det er å elske vår neste, og det trenger ikke nødvendigvis være utenfor Norge – men det er utenfor deg selv.

Livet som TeFT-er var et fantastisk digg liv! Kan absolutt anbefales.

Hilsen Birgitte

Foto: TeFT