Et liv i tro

Et liv i tro

Steven Curtis Chapman mistet den fem år gamle datteren sin i en bilulykke. Tiden etter dette har vært en reise i tro.

Steven Curtis Chapman

Mitt vitnesbyrder spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Om Steven Curtis Chapman:
– Har solgt over 10 millioner album
– Har vunnet 5 Grammy Awards og 56 Dove Awards
– Feirer i år 25 år som artist
– Har gitt ut 17 album
– Kommer til Norge, og har konsert i Oslo 21. april

Det har tatt Steven Curtis Chapman 25 år som artist å komme til Norge. Han forstår ikke helt hvorfor, og han kan ingenting verken om Norge eller nordmenn. Men noe om livet kan han. Ganske mye, i grunnen. Og han kan mye om å stole på at Gud er trofast og har en plan.

Når han blir  spurt om å nevne noe han har gjort i tro har han mye å fortelle, men noe av det største han kommer på er det som skjedde for tolv år siden.

En av sønnene våre traff henne uheldigvis da han kom kjørende, og hun døde

– Emily, vår eldste  datter, var 11 år. Hun ønsket virkelig vi skulle adoptere og ba om dette. Jeg og kona mi syntes det var galskap! Vi hadde allerede tre barn, var ferdige med småbarnsfasen, hadde travle liv… Men vi begynte også å be over det, og vi snakket om at å adoptere nå ikke gav noen som helst mening. Denne prosessen var definitivt en trosreise, sier Chapman. Og reisen resulterte i at Emily etter hvert fikk tre lillesøstre fra Kina.

De fire siste årene har hvert tøffe for familien, noe som speiler seg i Chapman sine tekster, og som han også åpenhjertig forteller iTro om.

– For fire år  siden mistet vi den yngste datteren vår. En av sønnene våre traff henne uheldigvis da han kom kjørende, og hun døde. Dette rystet virkelig troen min, forteller han.

Will har klart å legge ned byrden ved å være den som kjørte på søsteren

– Tiden etter dette  har vært en reise vi har gått i tro. Hver dag, bare det å komme seg ut av sengen, har vært en kamp. Det har vært dager vi har spurt oss selv om livet kan bli noe mørkere enn det er, og hvordan vi kan klare oss om én, tre eller seks måneder? Emily sa en gang at Guds nåde er ny hver morgen, og Hans trofasthet er stor. Vi fikk etter hvert hvile i at vi ikke trengte å bekymre oss for hva som ville skje om seks måneder. Han ville gi styrke og nåde for hver ny dag.

Chapman ser tydelig  Guds trofasthet gjennom disse fire årene. Will har klart å legge ned byrden det har vært for han å være den som kjørte på søsteren, og både han og hans bror Caleb skriver sanger om deres opplevelse av å miste søsteren sin og hvordan Gud har jobbet i deres liv. Begge to skal også være med på Steven Curtis Chapman sin turné i april, da de også skal ha konsert i Oslo.

Den dagen skal vi møte igjen datteren vår også

Gjennom alt dette  har Salme 34,9 vært spesielt viktig for Chapman og resten av familien. Der står det: «Smak og se at Herren er god!«.

– Noen dager før Maria døde hadde hun tegnet en blomst og skrevet ordet «SEE». Hun hadde aldri skrevet dette før. Hun hadde akkurat blitt fem år, og hun kunne stort sett bare skrive «Maria», «I love mom» og «I love dad». Vi følte Gud ville gi oss en beskjed gjennom dette, og opplevde det som knyttet til Salme 34,9. Av og til kan smaken kjennes bitter, og noen ganger er bildet altfor nært oss til at vi kan se hele. Likevel tror jeg at i tro kan vi smake og se at Herren er god. Men først den dagen da vi er hjemme hos Gud kan vi se og smake det helt fullstendig, og den dagen skal vi møte igjen datteren vår også.

 

Foto: Dale Manning / Sparrow Records