Når du gruer deg til jul…

Når du gruer deg til jul…

Har du tenkt på at det går an å grue seg til jul selv om man har mer enn nok av penger, gaver og god mat? Og selv om man skal feire med sine aller nærmeste rundt seg?

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Er du en av dem som gruer seg til jul, selv om du tilsynelatende har det som trengs for å kunne feire en god jul? Vi er jo lært til å tenke at denne tiden på året er magisk, full av forventning og spenning. Slik kan den være, men som alle tider i året kan den også være fylt med bekymring.

Jula forsterker følelsene våre

Noen ganger lurer jeg på om jula er slik at den forsterker følelsene våre. Det er akkurat som om det som er bra blir enda bedre, mens det som er sårt blir enda sårere. At de gode relasjonene vi har blir enda sterkere og varmere på denne tiden av året, mens de brutte og vanskelige relasjonene blir enda tøffere. Det er absolutt mulig å feire jul med mange rundt seg, men allikevel føle seg helt alene.

Kanskje har du det akkurat slik. At du gruer deg til jul. At denne tida er alt annet enn magisk, men derimot full av bekymring. Fordi familien din har endret seg siden forrige jul. Du skal feire jul med en forelder og vet du vil savne den andre. Det kan være nye voksne (eller bonussøsken) inni bildet, fordi de gamle relasjonene ble brutt. Eller noe annet.

Brutte relasjoner er vondt

Jeg husker godt min tristeste jul til nå. Det var mamma, pappa, broren min og jeg som skulle feire. Rett før jul hadde foreldrene mine fortalt at de skulle flytte fra hverandre etter nyttår.

Livene våre kan være fulle av brutte relasjoner og det føles fryktelig vondt. Vit da at Jesus ser deg og at han vet hvordan du har det. Tenk at han kom for å gjenopprette en brutt relasjon! Når vi sørger over brutte relasjoner i vårt liv, kan vi vite at Jesus kom til jorda som et lite barn for å gjenopprette en brutt relasjon mellom Gud og mennesker. Han kom for å ha fellesskap med oss og for at vi skulle få komme nær han. Hans største ønske for deg er å få være i en evig, god og nær relasjon til deg. Det er kanskje vanskelig å føle trøsten av disse sannhetene når du står midt oppe i det, men det er jo akkurat dette jula handler om.

Tre ting som kan hjelpe

Når jeg var 16 år og mitt hjem gikk i oppløsning, hadde jeg tre ting som hjalp meg. Muligheten til å betro meg til noen jeg stolte på, om hvordan jeg hadde det. Drømmen om et stabilt hjem som jeg selv ville lage som voksen. Og tanken på at Gud er mitt hjem og at han er den samme alltid. Kanskje kan noe av dette være til hjelp for deg som gruer deg til denne jula.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.