Når veien til Bibelen blir for lang

Når veien til Bibelen blir for lang

Hvis du ønsker å bli god i noe, krever det at du legger ned innsats – det gjelder bibellesing også.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Har du noen gang tenkt at du ville sette av tid til å lese i Bibelen, men så går dagen og Bibelen forblir lukket. Plutselig var enda en dag gått uten at Bibelen ble åpnet. Hvorfor er det slik? Hvorfor er det så lett å droppe bibellesingen?

Travel hverdag – ingen unnskyldning

Mange synes det er tungt å ta opp Bibelen for å lese i den, det er noe jeg selv opplever ofte. Dagene er stappa med skole, studie, familie, fritidsaktiviteter og mye annet. Når skal en få tid til å lese i Guds Ord? Min erfaring er at det er vanskelig å prioritere Gud både i travle, men også i rolige perioder. Derfor er det viktig å sette seg mål! Kjempe for å få inn gode bibelrutiner.

Distraksjoner

Det er mange distraksjoner som vil ta fokuset vårt vekk fra Jesus. Vi er nødt til å innse at vi bruker for mye tid på unødvendige ting. Skjermtiden kan fort finne på å være ganske høy for de fleste av oss. Tenk hvis vi hadde byttet bort 15 minutter av tiden på telefonen, med tid i Bibelen sammen med Gud. Et kvarter av et døgn er ca. 1%. Vi klarer å sette av et lite kvarter til Gud hver dag, tror ikke du også det?

3 tips for lettere å ta opp Bibelen

1. Les med en venn

Venner er gode å ha. Hvis det er vanskelig å sette seg ned å lese helt alene er et godt tips å sette seg ned med en venn. Da kan dere ansvarliggjøre hverandre, og minne hverandre på å lese i Bibelen. En ting som kan gjøre det gøyere å lese i Bibelen, er faktisk å snakke om det dere leser. Hvis dere gjør det, vil dere lettere huske det dere har lest!

«Bedre å være to enn én, for de har god lønn for sitt strev. Om de faller, kan den ene reise den andre opp. Men stakkars den som er alene! Faller han, har han ingen til å reise seg opp.» (Forkynneren 4:9-10)

2. Vi har en motstander som ikke vil at vi skal lese

Egentlig er det ikke så rart at det er vanskelig å sette seg ned med Bibelen. Djevelen elsker at vi har det travelt, og jobber hardt for at Bibelen skal forbli lukket på nattbordet. Hvis vi er klar over denne kampen tror jeg det kan være med på å motivere oss til å ta opp Bibelen og kjempe imot!

«Ta på dere Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens listige angrep» «så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt.» Efeserne 6:11.13

3. Finn en tid som passer for deg

Ikke alle mennesker klarer å sette seg ned med lesing rett etter at en har stått opp. For noen er det kanskje mer naturlig å sette seg ned etter frokost, rundt lunsjtider, etter middagen eller rett før en skal legge seg. Der må du finne ut selv hva som fungerer bra. Jeg liker å starte dagen med Bibelen, da blir hele dagen påvirket av lesingen.

Det er ikke umulig å lese i Bibelen hver dag, men det er vanskelig. Husk: ønsker du å bli god i noe, krever det at du legger ned innsats! Vi må bruke tid med Gud i Bibelen for å pleie vår relasjon til Han. Lykke til i bibelkampen!

Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.