«Nytt Liv» fikk nytt liv

«Nytt Liv» fikk nytt liv

Influensa under opptaksprøven gjorde at Shinsei ikke kom inn på universitetet han ville. Dermed gikk livet i en annen retning.

Navnet Shinsei betyr «nytt liv» eller «født på nytt».
– Dette er jo meg, sa han da vi lesteJesu samtale med Nikodemusom det å bli født på ny. Navnet hans sto i Bibelen, men ikke i Livets bok på den tiden.

Shinsei vokste opp i et kristent hjem. Han var med i kirken, men å bli døpt, nei, det ville han ikke.

– Jeg følte at jeg burde bli en kristen fordi foreldrene mine var det, men jeg visste ikke om jeg egentlig trodde på Gud. Jeg husker jeg sa til foreldrene mine at jeg aldri ville bli kristen.

For å være helt ærlig var jeg ikke særlig positiv

Shinsei ville egentlig gå på universitetet i hjembyen Nagasaki, men fordi han hadde influensa under opptaksprøven ble det Shimane universitet i Matsue i stedet.

Faren kjørte ham til studiestart i Matsue, og de var innom og hilste på pastoren i kirken hvor faren ønsket at sønnen skulle gå. Faren har sagt i ettertid at han følte at Shinsei ville komme til å møte Jesus i denne kirken, og vel fem år senere ble han døpt her!

De første årene gikk Shinsei i kirken bare fordi foreldrene sa han skulle det. En dag møtte jeg ham, og da foreslo jeg å starte opp en bibelklubb for studenter.

– For å være ærlig, var jeg ikke særlig positiv, sier Shinsei. – Jeg var redd for å bli sett rart på hvis jeg skulle spørre vennene mine om de ville lese i Bibelen.

Etterhvert fikk jeg faktisk lyst til å bli bedre kjent med Bibelen

Studenten prioriterte deltidsjobben fremfor Bible Club. Men Inger fortsatte å sende invitasjon på mobiltelefonen hver uke. Shinsei sier selv at hans forhold til Gud på den tiden kan sammenlignes med bibelverset i Rom 10,21: «Men til Israel sier han: Hele dagen rakte jeg hendene ut til et ulydig og gjenstridig folk.»

– Gjennom Inger rakte Gud ut sine hender til meg, for at jeg ikke skulle vende meg bort fra ham. Og etterhvert fikk jeg faktisk lyst til å bli bedre kjent med Bibelen, sier Shinsei.

På Bible Club kunne Shinsei gi uttrykk for sin tvil og stille mange kritiske spørsmål, og han sier han også lærte mye ved å tenke høyt sammen med andre.

Kristendommen er ikkeen religion, den er selve sannheten

– Nå kjentes det heller ikke flaut å invitere venner, sier Shinsei. – Jeg forsto at kristendommen ikke er en religion, men at den er selve sannheten. Da jeg hørte at Inger skulle reise tilbake til Norge sommeren 2009, bestemte jeg meg for å bli døpt. Nå i ettertid forstår jeg at det er mange som har bedt for meg, ikke bare her i Japan, men også i Norge. Det er jeg veldig takknemlig for.

Nå er studietiden er over, og Shinsei bor ikke lenger i Matsue. Han trives i firmaet, men jobb til midnatt hver dag og ofte ikke engang fri på søndager er hardt. Det verste er likevel at han ikke får anledning til å gå i kirken. Men han gleder seg over å høre om ikke-kristne venner som kommer på Bible Club.

Be om at Shinsei blir bevart i troen – midt i en altfor travel japansk hverdag.

Foto: Inger Valbø

 

Misjon

Misjon er spalten hvor du kan lese om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland som har tilknytning tilNorsk Luthersk Misjonssamband.

Bildet: På Bible Club feires det at Shinsei er blitt døpt. Shinsei er nummer tre foran, fra venstre.