Ola Tulluan

Ola Tulluan

Vi har snakket med Ola, og fått høre hvorfor han er en kristen i dag, og hva som har betydd noe for kristenlivet hans.

Mitt vitnesbyrd

Mitt Vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om noe sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Ola Tulluan er generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), misjonsorganisasjonen som bl.a. driver iTro.no

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet som du finner i menyen øverst.

Det er ingen hvem-som-helst jeg skulle snakke med denne uka, han er leder for Nord-Europas største misjonsorganisasjon. Men det er verken for å snakke om misjonsstrategi eller NLMs struktur jeg har oppsøkt Ola, jeg ville høre hvorfor han er kristen i dag, og hvilke ting som har styrka troa hans i løpet av livet så langt.

– Jeg har vokst opp i en kristen heim, og har alltid blitt tatt med på møter, begynner Ola. Jeg har kommet inn på kontoret hans på Sinsen, og han har plassert oss i godstolavdelingen sin. – Men jeg nådde et punkt i livet mitt der jeg måtte ta et personlig standpunkt, om jeg ville leve med Jesus eller ikke.
Ola var aldri noen stor rebell, men på videregående opplevde han en uro i samvittigheten, en uro som var blitt skapt av forkynnelsen han hadde hørt. Han sier han ble en personlig kristen siste året han gikk på videregående.

– Siden da har jeg ikke kunnet leve uten Jesus, fortsetter han med en litt moderat trøndersk aksent, – Jeg tror på Bibelens budskap om oss mennesker, og sannheten om at det er en evighet enten borte fra Gud eller sammen med ham. Dette er vel egentlig hvorfor jeg er en kristen i dag. Det er et åndelig spørsmål rett og slett.

Jeg har vært gjennom hele spekteret av tro og tvil

Selv om Ola hadde blitt en personlig kristen betød ikke det at kristenlivet hans alltid gikk på skinner.

– Med meg som med alle andre har det gått opp og ned med troslivet. Tvilen har vært til stede både når det gjelder Guds eksistens, og om dette er noe som er verdt å satse livet mitt på. Jeg har vært gjennom hele spekteret av tro og tvil, og jeg kan jo heller ikke vite at dette jeg ikke skal innom igjen.

Men Ola er rask med å presisere at forholdet mellom tro og tvil, og vanskelighetene man opplever rundt dette er med å styrke forholdet til Gud når man kommer gjennom det.

Jeg har sett trollmenn som bøyer seg for Jesus

Særlig som misjonær har Ola opplevd ting som har styrket troa hans.

– Det å oppleve konfrontasjoner mellom Guds makt og Satans makt, og se hvordan Satan måtte vike i møte med Jesus har vært trosstyrkende for meg. Gud er Gud, og det er ingen ved hans side. Gud griper inn i menneskers liv og frelser ut av Satans grep. Jeg har sett trollmenn som bøyer seg for Jesus, og deretter brant opp alle fetisjer alt trolldomsutstyr. Dette har helt klart vært trosstyrkende, selv om du bare står og undrer deg når du står midt oppi det!

Men også hverdagslige ting som å oppleve Guds ledelse og beskyttelse, ting mange sikkert ville forklart som tilfeldigheter eller skjebne, er med og preger Ola som kristen. – Når Gud er en realitet i livet mitt, får jeg også inn denne dimensjonen, sier han.
 

Ola avslutter gjerne med noen tips til unge kristne i dag, men presiserer at han ikke har noen ”hokus-pokus-oppskrift” på det å klare seg som kristen.

– Jeg har hele tiden holdt meg til de tipsene eldre kristne har gitt meg, om å leve i Bibelen. Her korrigerer Gud oss, og han gir oss trøst og hjelp når vi trenger det. Det er også lurt å ha gode rutiner på bibellesing, andaktsliv, bønn og lovprisning. Bruk gjerne bibelleseplaner og andaktsbøker. Og det å finne sin plass i det kristne fellesskapet blir også viktig. Det er vanskelig å leve alene som kristen i Norge i dag!

Foto: Kristoffer Sævre