Om du er liten eller stor

Om du er liten eller stor

Jeg har følt meg liten. Men Jesus kan bruke meg uansett.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Har du noen gang følt deg veldig liten? At en oppgave du blir tildelt er alt for stor, og du ikke er rett person til den? At du ikke er flink nok, har nok erfaring, eller bare er litt for ung? Det har jeg.

I fjor høst reiste jeg på misjonstur. Jeg og fire andre skulle være en uke i Barcelona, hvor vi skulle jobbe med immigranter og integrering. Første del av oppholdet var preget av at jeg følte meg veldig malplassert.  Lille meg, som nettopp hadde blitt myndig, skulle til et ukjent land og evangelisere for mennesker som var fra en enda mer ukjent kultur.

La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet. 1Tim 4,12  

Fikk jeg utfordringer/oppgaver som virket alt for store? Absolutt. Likevel er det disse jeg nå er mest takknemlig for. Det er sunt å bli utfordret, man vokser på det.

Som Timoteus og Paulus

Når jeg nå ser tilbake, så klarer jeg ikke å la være å sammenligne dette med historien om Timoteus. Paulus valgte å ta med seg Timoteus, en sjenert ung mann, på sin reise for å spre evangeliet.

I 17 år jobbet de sammen, og Paulus var nok en viktig støttespiller og et forbilde for Timoteus. Timoteus var sikkert avhengig av støtten han fikk fra Paulus for å kunne vokse i troen, men han var også selv viktig for at andre skulle vokse i troen.

For Gud er det ikke viktig om du er ung eller gammel, en erfaren kristen eller ny i troen. Gud trenger bare at du stiller deg til disposisjon for ham.

Selv om jeg ofte føler jeg er både liten og for sjenert til å gjøre noe for Gud, opplever jeg at Gud bruker meg. Lille meg kan bli brukt slik Paulus ble brukt i Timoteus sitt liv.

Paulus var med å forme kristen-livet til Timoteus, og slik blir også våre kristenliv formet av andre kristne rundt oss. Venner, familie, hvem som helst som har påvirket troen på en eller annen måte. Kall det gjerne et kristent forbilde.

Vi trenger alle noen til å være en Paulus i våre liv, men vi er også en Paulus-person for noen andre.      

Personene du har rundt deg er med å forme deg                                                                        

Hvordan man forholder seg til Gud har ikke bare noe å si for en selv, men også andre rundt en. Det kan være litt skremmende, men samtidig er det noe man bør tenke over fra tid til annen. Noen vil på en eller annen måte følge deg, slik du også følger etter andre.

Personene du følger vil være med å forme deg som person, og Gud kan bruke dem til å gjøre store ting i ditt liv, slik du også kan bli brukt for andre.

På ett eller annet punkt i livet kan vi alle kjenne oss igjen i historien om Timoteus. Vi kan føle oss små, usikre, eller bare ikke i stand til å gjøre store ting for Gud.  Da er det godt å ha en som Paulus i livet.

 

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.