En skoleplanlegger med kristent preg

En skoleplanlegger med kristent preg

På Kvitsund Gymnas har fire jenter utviklet et produkt som skal hjelpe studenter med å kombinere hverdagen og det åndelige livet.

Avandre UB

Bedriften Avandre UB består av Selma Ekre, Solveig Flatin, Lena Wartenberg og Liv-Yuan Reinsviki.

Planleggeren er ikke klar før i April, men det er allerede åpnet for forhåndssalg. Bestilling skjer på avandreub@gmail.com/95330040

Kvitsund Gymnas har fire jenter i 2.klasse startet en ungdomsbedrift, kalt for Avandre UB. Bedriften består av Selma Ekre, Solveig Flatin, Lena Wartenberg og Liv-Yuan Reinsviki. De lager en slags skoleplanlegger, eller skoledagbok, for skoleelever og studenter.

– Planleggeren vi lager skal hete Planleggeren 17/18 – Hans plan, dine opplevelser. Det skal være en skuleplanlegger i bokform, i A5-størrelse, der man kan notere gjøremål, avtaler eller hva som helst annet som ikke må glemmes, sier leder for bedriften, Liv-Yuan.

Enkelt, kjønnsnøytralt design

Planleggeren vil ha spiralbinding for at det skal være enkelt å finne fram i den, og omslaget på planleggeren skal være tjukkere enn innmaten, for å gjøre den mer robust.

– Vi har valgt et enkelt og lett design med lyse og så nøytrale farger som mulig. Dette gjorde vi både fordi vi synes det er fint, men også fordi vi vil at dette produktet skal være kjønnsnøytralt.

DESIGN: Slik vil forsiden til planleggeren se ut.

Tro og hverdag er noe som har en tendens til å kjempe med hverandre, og det kan være vanskelig å få tid til begge deler.

Et billig alternativ

Årsaken til at de fire jentene lager denne planleggeren, er fordi de skulle starte opp en bedrift i faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling. De ville gjerne lage et produkt som hadde ungdommer som målgruppe, og de hadde spesielt lyst til å hjelpe studenter som har det travelt, og de som synes det er vanskelig å holde kontroll på avtaler og lekser.

– Vi har fått noen gratis skoleplanleggere på skolen tidligere, men vi likte ikke at det var så mye reklame i de. Derfor ville vi lage en planlegger uten reklame. Vi har sett på andre skoleplanleggere som ikke har reklame, men de er temmelig dyre, så vi har lyst til å være et billig alternativ, forteller Liv-Yuan.

Tydelig kristen profil

Men ikke bare skal Avandres skoleplanlegger være et reklamefritt og rimelig produkt: Det skal også ha en tydelig kristen profil.

– Vi har valgt å legge et bibelvers til hver uke, og vi har også et samarbeid med Laget. Vi har fått en bibelmix (en oversikt over ulike bibeltekster til ulike situasjoner og temaer, som gjør det enklere å finne frem til det man leter etter i Bibelen, journ.anm) til hver planlegger, som kommer til å ligge bakerst i planleggeren.

Kombinerer hverdagen og det åndelige livet

Hovedmålet til Avandre er å skape et produkt som kan kombinere det travle hverdagslivet på skole eller jobb, med det åndelige livet som kristne.

– Tro og hverdag er noe som har en tendens til å kjempe med hverandre, og det kan være vanskelig å få tid til begge deler. Vi i Avandre UB mener det er viktig å fokusere på begge to, og vi tror at vårt produkt kan hjelpe med det, avslutter Liv-Yuan.

Privat

Avandre UB

Bedriften Avandre UB består av Selma Ekre, Solveig Flatin, Lena Wartenberg og Liv-Yuan Reinsviki.

Planleggeren er ikke klar før i April, men det er allerede åpnet for forhåndssalg. Bestilling skjer på avandreub@gmail.com/95330040