Om Japan var en landsby

Om Japan var en landsby

Hva skjer hvis vi krymper månedens misjonsland, Japan, til en landsby på 100 personer?

Målt i antall mennesker er Japan verdens tiende største land, med 128 millioner innbyggere. Men la oss prøve å se for oss hvordan Japan ville vært dersom vi krympet landet til en landsby på 100 personer, der hver av innbyggerne er en helt typisk japaner. Hva kunne vi da forventet å finne blant menneskene i denne landsbyen?

For det første  ville 13 av dem vært under 15 år, og 23 av dem over 65 år.
Og i motsetning til mange andre land det drives misjon i ville hele 99 av de 100 innbyggerne kunne lese og skrive.

99 personer i landsbyen vil være etniske japanere, og 78 av dem vil tidligere ha bodd i en by (før de flyttet til den lille landsbyen vår, selvfølgelig).

Og når 100 japanere samles, har jeg lært på youtube at de driver mye med skjult kamera, så de hadde sikkertbrukt en del tid på det:

Av disse 100 innbyggerne er det kun én som er kristen

Dersom Japan var  en landsby på 100 personer ville omtrent 84 av dem tilhøre den shintoistiske religionen, og 71 av dem ville tilhørt buddhismen. Plusser vi det sammenvirker dette litt rart, siden dette blir flere enn de 100 som bor i landsbyen vår, men dette er ikke tilfellet. For det er nemlig mange som blander de ulike religionene. I tillegg er det ikke alle somi praksis følger disse religionene.

Og den siste tingen vi kan forvente av disse 100 innbyggerne, er at det kun er én av dem som er kristen.

Tenk om det i denne lignelsen hadde vært 99 av sauene som var savnet

Jesus fortalte en  gang en lignelse om en mann som hadde 100 sauer (Luk 15), og hadde mistet én av dem. Han forlot da de 99 for å lete etter den ene.

Tenk om det i denne lignelsen hadde vært 99 av sauene som var savnet? Er det ikke da grunn til å tro at han ville lett etter dem?

Faktisk er det jo akkurat dette som er tilfellet i landsbyen vår, her er det 99 som ikke har tatt i mot Jesus.

På grunn av dette har NLM misjonærer i Japan, noe de har hatt i over 60 år. Disse misjonærene driver blant annet med menighetsbygging og menighetsarbeid, studentarbeid, undervisning på bibelskole og bibelgrupper i samarbeid med den lokale japanske kirka.

Be for den ene kristne japaneren blant de nitti ikke-kristne

Og siden Japan  er månedens misjonsland, tar vi med oss noen bønneemner inn i september:
– Be om at japanerne må få møte Jesus og ta imot ham
-Be for de NLMs misjonærer i Japan
– Be for den ene kristne japaneren blant de nitti ikke-kristne. Om at han må bli bevart, og at han må nå flere med evangeliet.

Lurer du forresten på hva japanere tenker om norske misjonærer, har noen svart på det her.

Foto: fakelvis på flickr

Misjon

Misjon 

Månedens misjonsland i september er Japan.