Pengene i tempelkista

Pengene i tempelkista

Da Maria fikk penger til å legge i tempelkista ga hun dem tilbake. Det gjorde overraskende nok venninna hennes også.

Misjon

Månedens misjonsland i mai er Japan. Maria Boganes Urstad er 22 år, er misjonærbarn fra Japan, og har dette året reist tilbake til Japan, til Matsue, der hun jobber for Norsk Luthersk Misjonssamband.

For en måned siden fikk jeg være med på firedagers tur med fire ikke-kristne studenter: Kazuaki, Jihye, Yukari og Seungryong. Vi dreiv og farta rundt på Japans minste hovedøy, Shikoku, og fikk oppleve utrolig mye artig sammen.

De anteikke hvem de ba til og ikke trodde de på det i det hele tatt

En av dagene  var vi sammen med en av slektningene til Kazuaki og gikk opp de 1368 trappetrinnene for å komme til toppen av Konpira-tempelet. I dag er tempelet en salig miks av buddhisme og shintoisme. Disse to religionene går ofte hånd i hånd her i Japan. På toppen begynte slektningen å gi oss penger som vi skulle legge i tempelkista for å be. Da hun kom til meg prøvde jeg å forklare høflig på japansk at jeg ikke kunne gjøre det. Med litt hjelp ble jeg forstått. Den ene venninna mi, Jihye, som også hadde tatt imot pengestykke gav det fra seg og sa til meg: «I Bibelen står det jo at man ikke skal ha noen andre guder enn GUD…» (Ho er en av dem som blir med i kirka av og til).

Etterpå spurte jeg de andre tre som hadde lagt på penger og bedt om hva de ba om og hvem de ba til. De svarte at de egentlig ikke ba om noen ting, og ikke ante de hvem de ba til og ikke trodde de på det i det hele tatt. De fleste unge jeg har møtt til nå, som ikke er kristne, tror på seg selv, mennesket og god moral.

Det er så spennende å se studenter som er oppriktig nysgjerrige på Bibelen

Jeg bor altså  i Matsue, en liten by i Japansk målestokk. Jeg synes det er ekstra kjekt å være i Japan på eget initiativ, og ikke være en del av mamma og pappas prosjekt. Hybelen min ligger 400 meter fra universitet og det er en super beliggenhet i og med at hovedoppgavene mine er retta inn mot studenter. Arbeidet mitt går i alt fra å henge masse med jevnaldrende, Bible Club hver fredag, lunsjdater, bønnegrupper, og prøve å få med folk i kirka. Akkurat nå har vi starta med International Evening Service, en litt freshere gudstjeneste i håp om få flere unge til kirka, en gang i måneden.

Bønn

– Be gjerne spesielt for akkurat disse hindringene, for International Evening Service, Bible Club, og de fire studentene jeg skreiv om ovenfor.
Guds fred.
– Be også for misjonærene som er i Japan, og at mange må ta imot Jesus der.

Jeg må si at det skjer saker og ting her i Matsue. Gud jobber med flere hjerter for tiden, og det er så spennende å se studenter som er oppriktig nysgjerrige på Bibelen, Gud og Jesus. Men det er også mange hindringer for dem, som for eksempel familie, skeptiske professorer på universitet som holder dem igjen for å hindre dem i å komme på Bible Club, og studenter som mener de må få et bevis eller tegn fra Gud for å kunne greie å tro.

Foto: Maria Boganes Urstad